Hem Sport HV71 har ett målvaktsval att göra inför revanschmötet med Björklöven

HV71 har ett målvaktsval att göra inför revanschmötet med Björklöven

förbi admin
0 kommentar

Filip Larsson eller Adam Åhman i HV71-målet? Det är en av frågorna inför den sjätte allsvenska finalen mellan Björklöven och HV71 i Winpos arena på onsdagskvällen.

HV71 gick in i finalen med Jonas Gunnarsson målvaktsetta och han hade spelat samtliga matcher, minuter och sekunder fram till det att han blev skadad i den andra finalmatchen. Där och då tog säsongen slut för Gunnarsson.

LÄS MERBjörklövenhjälten efter HV-krossen: “Vi ville komma hit och förstöra”

Filip Larsson har tagit över och Växjömålvakten Adam Åhman, som har varit dubbelregistrerad för Växjö och HV har kallats in. Och vid 5–1-underläge i den senaste matchen mot Löven valde HV71-tränaren Tommy Samuelsson att låta Åhman komma in och spela för för HV71. Det var Åhmans första speltid sedan i SM-kvartsfinalen mot Frölunda den 3 april.

– Ett målvaktsbyte och lite korrigeringar i kedjorna för att få lite brejk kanske. Något annat är det inte. Han (Filip Larsson) hade väl tre frilägen på sig i andra perioden och någon gång så får de slå på tre returer. Det var mer det, säger Samuelsson till HockeyNews.se.

Men vem som vaktar HV-målet i match sex återstår att se. HV leder matchserien med 3–2 och har en ny matchboll att ta hand om. Sedan HV71 vann den första finalmatchen i Jönköping med 6–1 har det blivit fyra bortasegrar för Björklöven och HV. Inget av lagen har mäktat med att vinna inför hemmapubliken.

LÄS MERSkyttekungen är nära en återkomst: “HV absolut ett alternativ”

– Så är det. Vi får hoppas att det fortsätter så åtminstone en match till på bortaplan, hehe. Jag har sagt det tidigare och det måste man förstå. Det är de två bästa lagen som spelar. Det är så små marginaler som skiljer. Få puck ut ut zonen, få puck in i zonen, förlorar en kamp i egen zon bakom förlängd mållinje och det kan smälla. Den skickligheten finns i bägge lagen. Det ser vi inte bara på vår nivå. Tar du ett steg upp (SHL), som du följer veckovis, så är det samma sak där, säger Tommy Samuelsson lugnt.

HV71 hoppas att forwarden Tommi Huhtala, som fick en smäll mot huvudet i Umeå i förra veckan, ska kunna spela i match sex.

– Han är tillbaka i träning. Vi får väl avvakta till imorgon, men det ser positivt ut, säger Samuelsson till HVTV.

Under tisdagens träning var Huhtala med och körde för fullt.

Men han ville inte ge några klara besked kring huruvida han finns med imorgon eller inte.

– Vi får se i morgon (på onsdagen). Men det är klart att jag vill spela, säger han till JP.se.

Du kanske också gillar