Hem Sport HV71 tillbaka i SHL – efter Fredrik Forsbergs hattrick

HV71 tillbaka i SHL – efter Fredrik Forsbergs hattrick

förbi admin
0 kommentar

Hattrick av Fredrik Forsberg

HV71 är tillbaka i SHL – efter ett hattrick av Fredrik Forsberg.

Det blev 3–2 borta mot Björklöven i en dramatisk match som avgjordes i den femte perioden.

– Vi hör inte hemma i allsvenskan, säger skyttekungen i C More.

HV71:s sejour i hockeyallsvenskan blev ettårig.

Den favorittippade Jönköpingsklubben vann den sjätte finalmatchen borta mot Björklöven med 3–2 efter dubbla förlängningsperioder, vilket innebär 4–2 i matcher.

Fredrik Forsberg, som stannade kvar efter SHL-degraderingen, blev stor matchhjälte när han avgjorde efter drygt 80 minuters spel.

– Big game player! utbrast tränaren Tommy Samuelsson I C More.

Fullträffen var Forsbergs tredje i matchen och 13:e i slutspelet, överlägset flest av alla.

– Det är något jag har drömt om när sedan jag var liten. Att avgöra finaler, och att få göra tre mål. Det är fantastiskt, säger han till C More.

– Vi kände att vi inte hör hemma i allsvenskan. HV är en så fin förening. Jag är så lycklig just nu. Vi förtjänar det här, vi har varit bäst från start till mål. Vi har ett otroligt lag.

Spökmål visade vägen

Avancemanget var nära redan under ordinarie matchtid. Med mindre än nio minuter kvar ledde HV71 med 2–0, men två sena mål av Olle Liss och Gerry Fitzgerald tog matchen till förlängning.

Fredrik Forsberg första mål i matchen kom till utan att han själv visste om det. Pucken, som tog i innerribban, studsade snabbt ut och spelet fortsatte i en minut innan målet videogranskades.

– Den stack ut så pass snabbt att jag inte hann reagera. Sen hörde jag hur hela båset stod och skrek och då tändes det ett litet hopp, säger Forsberg i C More.

Rahimi utvisad vid båda målen

Målet kom när ”Lövens” backklippa Daniel Rahimi satt utvisad, och när Rahimi visades ut på nytt några minuter senare slog Forsberg till igen.

Nu kan alltså Forsberg och resten av HV71 glädjas åt en återkomst i högsta serien.

Texten uppdateras.

Du kanske också gillar