Hem Sport IFK Göteborg är pressat inför mötet med Gif Sundsvall

IFK Göteborg är pressat inför mötet med Gif Sundsvall

förbi admin
0 kommentar

IFK Göteborg har bara tagit två poäng på de sex senaste matcherna. Laget har inte vunnit hemma på Gamla Ullevi sedan premiären mot IFK Värnamo och i söndags blev det en 3-1-förlust mot Elfsborg i Borås. 

– Det är klart att matchen mot Sundsvall är jävligt viktig. Det är den sista före uppehållet och vi behöver vinna. Vi har tränat på bra och samtliga spelare är tillbaka i träning, vi har haft några veckor som varit ganska orytmiska. Och det ska bli skönt att spela hemma igen, säger Mikael Stahre. 

Mikael Stahre under en träning på Kamratgården.

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Vad har ni tryckt på i veckan? 

– Väldigt mycket på att fortsätta ha en framåtlutad känsla på hemmaplan. Har man Kalmarmatchen som referens (förlust med 2-1) så är första halvlek riktigt bra. Bra press, bra tryck där inne och vi kommer in i boxen på ett bra sätt. Det blir viktigt att få till det mot Sundsvall. När vi är som bäst har vi en framåtlutad känsla och på naturgräs brukar vi ha ett bättre presspel. 

”Hans främsta uppgift är att sträcka…”

IFK Göteborgs tränare betonar att resultaten varit för dåliga men att man måste se nyktert på varje enskild prestation. 

– Man ska inte simma runt för mycket i skiten utan det gäller att stå still och se vad som faktiskt har hänt. Det fanns saker mot Elfsborg som var långtifrån katastrofala och vi skapade bra chanser, men kan göra det ännu mer. När man konstaterat att man förlorat måste man vara klarsynt så att man inte åker djupare ner än så. Nu blir det viktigt att få tillbaka hemmaborgskänslan, säger Stahre. 

Blåvitts största problem så här långt är anfallsspelet. Bara nio mål på lika många matcher är en klar missräkning och forwardsduon Marcus Berg och Oscar Vilhelmsson har inte fått samspelet att stämma fullt ut. 

Oscar Vilhelmsson.

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

 Hur ska ni få Vilhelmsson mer delaktig i spelet? 

– Oscar är en djupledsspelare och hans främsta uppgift är att sträcka på motståndarnas lag. Han kan absolut vara mer delaktig, men hans främsta uppgift är som sagt att sträcka och vi har inte så många sådana spelartyper i laget. 

Efter lördagens match på Gamla Ullevi väntar semester i åtta dagar innan IFK Göteborg börjar träna igen. 

Du kanske också gillar