Hem Sport IFK Norrköping vill värva hem Kalle Holmberg

IFK Norrköping vill värva hem Kalle Holmberg

förbi admin
0 kommentar

IFK Norrköping är på jakt efter att förstärka truppen i sommar.

Och det ser ut att kunna bli en gammal bekant som återvänder till klubben.

Enligt Sportbladets uppgifter har nu klubben tagit en första kontakt gällande att värva Djurgårdens anfallare Kalle Holmberg.

– Kalle är en bra person och en bra fotbollspelare, men han har ingen kontraktsförslag från IFK Norrköping, säger sportchefen Tony Martinsson.

Kalle Holmberg värvades till Djurgården vintern 2020 efter att klubben köpt loss honom från IFK Norrköping. Anfallaren har gjort sammanlagt 116 matcher och 47 mål för ”Peking” som han spelade i under drygt tre och ett halvt år. Den här säsongen har Holmberg hamnat i Kim Bergstrands och Thomas Lagerlöfs frysbox och bara fått fem korta inhopp under våren.

Hans kontrakt med Djurgården går ut efter säsongen och enligt Sportbladets uppgifter är det inte aktuellt att förlänga. Nu kan också 29-åringen hamna i sin tidigare klubb. Enligt Sportbladets uppgifter har IFK Norrköping tagit en första kontakt för att värva tillbaka Holmberg.

Första kontakt tagen

Tränaren Rikard Norling vill ha in anfallaren i sitt lagbygge inför den andra delen av allsvenskan och klubben kommer nu göra ett rejält försökt att värva tillbaka 29-åringen redan. sommar. En första kontakt är redan tagen och samtal gällande Holmberg pågår.

Sportchefen Tony Martinsson vill inte bekräfta något gällande Holmberg utan säger så här om Sportbladets uppgifter.

– Kalle är en bra person och en bra fotbollsspelare, men han har inget kontraktsförslag från IFK Norrköping.

Holmbergs kontrakt med Djurgården går ut vid årsskiftet vilket innebär att han om en knappt månad är fri att förhandla med andra klubbar för att sedan lämna Djurgården gratis efter att hans kontrakt går ut.

Du kanske också gillar