Hem Sport Inför försäsongen 23-24: Edmonton Oilers

Inför försäsongen 23-24: Edmonton Oilers

förbi admin
0 kommentar

Lagkaptenen fick medhåll av radarpartnern Leon Draisaitl:

– Det är precis som Connor säger, vi är alla här för att vinna. När man inte lyckas är det givetvis en besvikelse. Vi får prata ihop oss i gruppen, göra de förändringar som krävs och försöka vända det här till något positivt inför nästa säsong. Men ja, det är Stanley Cup eller misslyckande.

Trots stjärnornas frustration och de högt ställda förväntningarna har Oilers undvikit att genomföra några större förändringar i laguppställningen; en förtroenderöst för gruppen som de senaste två åren slagits ut i slutspelet av laget som sedermera vunnit Stanley Cup (Colorado Avalanche och Vegas Golden Knights).

McDavid lag- och kedjekamrat från juniortiden i Erie Otters, Connor Brown, förväntas kliva direkt in med lagkaptenen i förstakedjan; ett drag som i sådant fall skulle skapa en utomordentligt stark andrakedja i Ryan Nugent-Hopkins, Draisaitl och Evander Kane. Exakt var Brown passar in och hur han på bästa sätt ska balansera sina kedjor blir en viktig uppgift för huvudtränare Jay Woodcroft under 2023-24 års försäsong. 

En annan viktig uppgift för Woodcroft blir att stämma av hur målvakterna Stuart Skinner och Jack Campbell skött sin sommarträning och vem av dem som tar täten mellan stolparna när säsongen drar igång. Campbell har högre lön och sågs som en prestigevärvning när han skrev på ett femårskontrakt inför förra säsongen, men Skinner tog sakta men säkert över förstaspaden under fjolåret.

Kan Campbell ta tillbaka rollen via ett starkt träningsläger och försäsong?

Mattias Ekholm, som kom till klubben i samband med NHL Trade Deadline förra säsongen, får i år möjlighet att spela ihop sig med övriga laget redan under träningsläger och försäsong – något som lär stärka såväl 33-åringen själv som Oilers i allmänhet, samt backpartnern Evan Bouchard i synnerhet.

Du kanske också gillar