Hem Sport Inför försäsongen 23-24: St. Louis Blues

Inför försäsongen 23-24: St. Louis Blues

förbi admin
0 kommentar

På förlustsidan märks främst målvakten Thomas Greiss, 37, som lägger ner hockeyn efter 14 år i ligan och lämnar över ansvaret som Jordan Binningtons backup till Joel Hofer. Forwarden Tyler Pitlick, 31, har gått till New York Rangers.

Doug Armstrong säger att Blues inte behöver en ombyggnad ännu, att han överhuvudtaget inte är intresserad av frågan just nu, och att laget har tillräckligt bra spelarmaterial både för att nå slutspel och att väl där göra något bra av det:

– Jag kommer inte att bli chockad om vi når slutspel nästa år, lika lite som jag kommer att bli chockad om vi gör skada i slutspelet nästa år, säger Doug Armstrong.

– Jag säger att vi är på mittlinjen nu och jag hoppas kunna gå framåt mot den offensiva zonen, inte bakåt mot den defensiva zonen. Jag sade till ett par av spelarna att med [Brayden] Schenn och [Pavel] Buchnevich, [Brandon] Saad, [Jordan] Kyrou, [Robert] Thomas, [Colton] Parayko, [Justin] Faulk, [Nick] Leddy, [Torey] Krug och [Jordan] Binnington i laget så ser det ju inte precis ut som någon ombyggnad. och jag tror inte att de där killarna skulle tillåta att det händer.

En laguppställning där åtminstone de två första kedjorna håller mycket god NHL-klass.

När Blues vann Stanley Cup för fyra år sedan, var de tongivande spelarna anfallarna Ryan O’Reilly, Alexander Steen, Brayden Schenn och Jaden Schwartz samt Vladimir Tarasenko och David Perron plus backarna Alex Pietrangelo och Jay Bouwmeester. Även om Steen fått en ny roll i klubben som rådgivare till Blues general manager Doug Armstrong när det gäller utvecklingen av europeiska spelare, så har sju av de åtta lämnat sina roller som spelare i klubben. Undantaget är Brayden Schenn, 32, som i sin åttonde säsong i Blues får en ledande roll tillsammans med 24-årige Robert Thomas och Jordan Kyrou, 25. Den sistnämnde för övrigt lagets målbäste spelare förra säsongen med 37 mål för totalt 73 poäng.

Ett osäkert kort i laget just nu är viktige backen Torey Krug: han skadade en fot på träning nyligen, och kan om det vill sig illa blir han borta en tid. Krugs skada ska utvärderas den 1 oktober.

Blues spelar åtta träningsmatcher under försäsongen: efter två matcher mot Coyotes – som ju har sina A-spelare i Melbourne för Global Series-matcherna mot LA Kings – den 23 september väntar dubbelmöten mot Chicago Blackhawks, Columbus Blue Jackets och Dallas Stars innan NHL-allvaret drar igång mot Dallas, på bortais den 12 oktober.

SANNOLIK LAGUPPSTÄLLNING 2023-24

Pavel Buchnevich – Robert Thomas – Jordan Kyrou
Brandon Saad – Brayden Schenn – Kasperi Kapanen
Jake Neighbours – Kevin Hayes – Jakub Vrana
Alexei Toropchenko – Oskar Sundqvist – Sammy Blais
Nick Leddy – Colton Parayko
Torey Krug – Justin Faulk
Marco Scandella – Robert Bortuzzo
Jordan Binnington
Joel Hofer

Du kanske också gillar