Hem Sport Inför försäsongen: Washington Capitals | NHL.com

Inför försäsongen: Washington Capitals | NHL.com

förbi admin
0 kommentar

Den 24 september inleds försäsongen i National Hockey League. I en serie artiklar tittar NHL.com/sv närmare på de 32 lagen. Här: Washington Capitals.

Washington Capitals spelade förra säsongen 44-26-12 och slutade fyra i Metropolitan Division med 100 inspelade poäng. Det räckte till att säkra den sista wildcard-platsen till slutspelet från Eastern Conference, där det emellertid tog stopp direkt mot Florida Panthers efter sex matcher. 

Det innebär att Capitals sedan Stanley Cup-segern 2017-18 misslyckats med att ta sig vidare från den första rundan i slutspelet de senaste fyra säsongerna.

Till den kommande säsongen har general manager Brian MacLellan främst fokuserat på att säkra upp målvaktssidan genom att plocka in fjolårets mästarmålvakt Darcy Kuemper från Colorado Avalanche som ersättare till Ilya Samsonov och Vitec Vanecek. Kuemper avslutade grundserien i fjol med 2,54 i GAA och 92,1 i räddningsprocent på 57 framträdanden, följt av 2,57 i GAA och 90,2 i räddningsprocent på 16 slutspelsmatcher.

Video: COL-TBL, M2: Kuemper håller nollan

I backuppsättningen är John Carlson fortsatt en av ligans bästa offensiva backar. Förra säsongen gjorde 32-åringen 71 poäng (17+54) på 78 matcher och slutade femma i backarnas poängliga. Dmitry Orlov och Nick Jensen är kompetenta backar i en försvarslinje där också svenske Erik Gustafsson ingår. 30-åringen skrev i mitten av juli på ett ettårskontrakt efter att tidigare spelat i Chicago Blackhawks, Calgary Flames, Philadelphia Flyers och Montreal Canadiens. 

– Jag tycker vi får in en spelare som ger ett bättre djup i vår defensiv, säger Washingtons tränare Peter Laviolette om Gustafsson. Han är bra på skridskorna och en skicklig passningsspelare vilket gör att han även bidrar offensivt. Dessutom är han en fin lagkamrat och en bra person.

Offensivt är det som vanligt mot Alex Ovechkin som blickarna vänds gällande målskyttet. 37-åringen stod förra säsongen för 90 poäng (50+40), hans nionde 50-målsäsong i karriären. Han backas upp av Evgeny Kuznetsov, T.J. Oshie, Conor Sheary och Lars Eller. 

Video: Ovechkins topp-5 mål 2021-22

Laviolette får dock inleda säsongen med att passningsgeniet Nicklas Bäckström och tuffingen Tom Wilson återfinns på skadelistan. Bäckström missade stora delar av fjolårssäsongen på grund av skada, men kunde ändå bidra med 31 poäng på 47 matcher i grundserien, samt ytterligare sex poäng (2+4) på sex slutspelsmatcher. 

Bäckström opererade sin höft i juni och beräknas rehabilitera sig en bit in i den kommande säsongen. Hur länge är dock oklart. 

– Jag tror att alla är nöjda med resultatet av operationen; både tränarna och läkarna, säger MacLellan. Jag tror att det är “Nicks” avsikt att komma tillbaka och spela någon gång i år men tidslinjen för exakt hur det blir är osäker. Det får avgöras av hur bra hans återhämtning går.

Vi har koll på det och fattar beslut längre fram under säsongen.

Tills dess att Bäckström är spelklar igen väntas nyförvärvet Dylan Strome kliva in på svenskens plats i andrakedjan mellan Anthony Mantha och Oshie. 25-årige Strome, som valdes som nummer ett i NHL-draften 2015, gjorde förra säsongen 48 poäng (22+26) på 69 matcher med Blackhawks. 

Hårdföre Wilson genomgick en knäoperation under sommaren och väntas vara aktuell för spel i december. I hans ställe har Connor Brown hämtats in från Ottawa Senators. 

 

[Läs också: Fehervary: “Kommer bli tomt utan Bäckström”]

 

TROLIG LAGUPPSTÄLLNING 2022-23

Alex Ovechkin – Evgeny Kuznetsov – Connor Brown
Anthony Mantha – Dylan Strome – T.J Oshie
Marcus JohanssonLars Eller – Conor Sheary
Axel Jonsson-Fjällby – Nic DowdGarnet Hathaway

Martin Fehervary – John Carlsson
Dmitri Orlov – Nick Jensen
Erik Gustafsson – Trevor Van Riemsdyk

Darcy Kuemper
Charlie Lindgren

Video: WSH-FLA, M4: Kuznetsov hittar rätt på friläge

 

HÅLL EXTRA KOLL PÅ TALANGEN…

… Hendrix Lapierre. 

20-åringen NHL-debuterade förra säsongen då han spelade sex matcher med Capitals och dessutom gjorde sitt första mål. I juniorligan QMJHL (Quebec Major Junior Hockey League) stod han för 51 poäng (21+30) på 40 matcher. Till den kommande säsongen inleder Lapierre i AHL med Hershey Bears, men väntas få nya chanser i NHL. 

– Det är en skicklig spelare och vi ska noga följa honom för att se till att han får alla möjligheter att växa i organisationen, säger Capitals assisterande general manager Chris Patrick. Det är hans första år som professionell och vi ska vara noggranna med att använda honom på rätt sätt.   

 

FRÅGETECKNEN KRING CAPITALS

Hur täpper Capitals till luckorna efter Bäckström och Wilson under första halvan av säsongen? Kan Strome och Brown axla ansvaret, kliver någon yngre spelare fram och tar chansen, eller blir det en kollektiv kraftansträngning under deras frånvaro?

Orkar Ovechkin hålla uppe takten i målproduktionen i jakten på Gretzky? 

Den ryske målkungen har gjort 780 mål i NHL och ligger 114 mål efter “The Great One” som den spelare som gjort flest mål genom tiderna. Med normal Ovie-produktion kommer han under säsongen att ta över andraplatsen i tidernas skytteliga från Gordie Howe som just nu har 21 mål till godo på Ovechkin.

Du kanske också gillar