Hem Sport “Ingen får träffa honom” – Sport – svenska.yle.fi

“Ingen får träffa honom” – Sport – svenska.yle.fi

förbi admin
0 kommentar

Ryska målvakten Ivan Fedotov greps kort innan han skulle bege sig mot Nordamerika och NHL. Orsaken var misstankar om att fly militärtjänstgöring. Enligt uppgifter är Fedotov illamående och intagen på sjukhus.

NHL-klubben Philadelphia Flyers och målvakten Ivan Fedotov hade skrivit kontrakt och ryssen skulle åka till Nordamerika i början av juli.

I fredags blev han gripen av ryska myndigheter med anklagelser om att försöka komma undan militärtjänstgöring, något som kan ge upp till två års fängelse.

Enligt uppgifter efter gripandet har Fedotov förts till sjukhus med ambulans på grund av magsmärtor. Fedotovs advokat berättade på lördagskvällen om Fedotovs dåliga hälsotillstånd.

– I nuläget kan vi inte säga exakt hur det är. Han ligger på sjukhus men av någon anledning är han inte listad som andra patienter. Varken vi eller hans föräldrar fick träffa honom, sade Alexej Ponomarev enligt Match TV.

Fått någon form av injektioner

Ponomarev misstänker att man vill föra Fedotov till en militär utredningsinstans trots hans allvarliga hälsotillstånd.

– Att döma av den senaste kontakten med honom så mår han inte bra. Han säger att han har fått någon form av injektioner vars innehåll han inte känner till. Han fick höra att det var utskrivet av läkare. Han ser inte ut att må särskilt bra. Jag kan inte jämföra med hur han mådde i går men han ser ut som en typiskt sjuk person, sade Ponomarev.

Svenska Karl Månsson, expert på post-sovjetisk ishockey, skrev på söndagsförmiddagen på Twitter att Fedotov har transporterats till den slutna staden Severomorsk i Murmanskområdet i nordvästra Ryssland.

Fedotov hade gripits utanför en ishall i S:t Petersburg.

Stark säsong i år

25-åriga Villmanstrandbördige Fedotov blev rysk mästare med CSKA Moskva då laget tog hem årets Gagarin Cup i KHL. Fedotov ska ha upplyst klubbledningen om att han avser lämna laget och landet.

Fedotov var målvakt då det ryska OS-laget tog silver bakom Finland i Peking i februari. Han utsågs till säsongens bästa målvakt i KHL.

Du kanske också gillar