Över 1 200 åskådare besökte FC Rosengårds hemmaplan den soliga fredagskvällen i Malmö. Uppemot hundratalet stod i Hammarbys färger på den ena kortsidan och ordnade ett tifo med pyroteknik till avspark.  

Bajenklacken skapade stämning hela matchen trots att Hammarby var i underläge drygt halva tiden. En som imponerades av atmosfären var hemmalagets Olivia Schough.  

-Superroligt. Det är inte så ofta vi inte hör varandra ute på planen. Jättekul, jag är imponerad över Hammarby och hur de stöttar damlaget – det är jättehäftigt. Det blir också att våra fans hörs lite mer och att de vill komma och överrösta. Det blir “win-win”, säger Schough.  

Landslagsspelaren har noterat det uppåtgående intresset för damfotboll, både nationellt och utomlands.  

– Jag är inte alls förvånad, det händer hur mycket som helst. Äntligen känns det som att folk förstår att vi har en produkt som lockar mycket människor. Då vill man vara med på det tåget, säger Schough.  

Hammarby vann publikligan i damallsvenskan förra året med ett snitt på 2119 åskådare per match. Bland annat slog de publikrekordet när 18 537 såg derbyt mot AIK på Tele2 Arena, och lockade närmare 8 000 till årets premiär mot Eskilstuna United.  

Rosengårds publiksnitt förra året var fjärde bäst i serien med 587 personer per match.  

– Man behöver ibland bara hänga med någon, så får man mersmak efter det. Jag tror att det handlar om det. Jag är ingen expert så, och vet inte hur man ska göra, men det känns som att det är en bra produkt vi har – så det borde kunna komma fler människor, avslutar Schough.  

FC Rosengård vann matchen med 4-1 mot Hammarby.