Hem Sport Irland klart för VM: ”Kan knappt tro det – hur är det möjligt?”

Irland klart för VM: ”Kan knappt tro det – hur är det möjligt?”

förbi admin
0 kommentar

Playoff-finalen till VM var ett riktigt rivalmöte. Skottland mot Irland på Hamden Park i Glasgow, där den stora matchhjälten blev Amber Barett.  

I andra halvlek byttes hon in, fick bollen inte långt från mittlinjen och drog iväg på en sololöpning ingen skotsk försvarare lyckades stoppa. Väl i skottläge ställde hon den skotska målvakten helt och rullade iskallt in bollen till höger i 72:a matchminuten. 

”Knappt jag kan ta in det…”

Irland, rankad 26:a i världen, har aldrig tidigare tagit sig till VM. Glädjen efteråt var enorm. För matchhjälten var det en jobbig väntan mellan målet och slutsignal.  

– Det var de längsta 20 minuterna i mitt liv, jag kollade klockan var 30:e sekund. Det är knappt jag kan ta in vad vi nyss gjorde, säger Amber Barett i en intervju med irländska tv-kanalen RTE

Dedikerade målet till offren i Creeslough

Hon är 26 år och har spelat i tyska Frauen Bundesliga sedan 2019 (just nu i FFC Turbine Potsdam). 

Noterbart, förutom målet i sig, var att Barett efteråt pekade på den svarta bindel som prydde hennes arm. I fredags inträffade en tragisk olycka i den irländska orten Creeslough, då en explosion inträffade på en bensinstation och tio personer miste livet.

– Det här är den bästa dagen i mitt liv i fotbollsväg, men det skrapar ändå bara ytan med tanke på det som hände i Creeslough. Den här segern, den här triumfen, dedikerar jag till de tio vackra själar som inte finns med oss längre, säger Amber Barett, som själv har starka kopplingar till orten.

I skotska lägret var förlusten extra tung för Caroline Weir som brände en straff i första halvlek.

Du kanske också gillar