Hem Sport Isaac Kiese Thelin svarar på fräna kritiken han fick i tv: ”Ibland är

Isaac Kiese Thelin svarar på fräna kritiken han fick i tv: ”Ibland är

förbi admin
0 kommentar

Ibland räcker det inte med att leda skytteligan.

Isaac Kiese Thelin fick frän kritik i tv-studion när Malmö mötte Bajen.

– Emellanåt är han oduglig, säger experten Pär Hansson.

13 mål och ordinarie i serieledande Malmö FF. Ändå får Isaac Kiese Thelin i perioder tuff kritik för sina prestationer som center. Pär Hansson, uppskattad expert i Discovery, gick hårt åt anfallaren inför Malmös segermatch mot Hammarby. Inte som målskytt, men väl i spelet ute på planen.

– De använde honom betydligt bättre i början på säsongen, säger Hansson som menar att Kiese Thelin då fick fler bollar att jobba med i straffområdet.

Däremot är skytteligaledaren inte bra nog i till exempel targetspelet, menar experten.

– Han har varit svag där. Oduglig emellanåt. Framför allt när Malmö slår längre. Med den tyngden och storleken han har ska han kunna plocka ner bollarna, lugna ner spelet och få lite frisparkar med sig.

”Oduglig eller inte oduglig…”

Efter den tunga 3–1-segern mot Bajen fick Kiese Thelin bemöta kritiken.

– Det är inget jag har tänkt på så. Det är många olika åsikter. Han får ha sin åsikt, det viktiga för mig är vad jag själv och tränaren tycker. Jag har fått fortsätta spela och tycker att jag var bra i den senaste matchen. Några matcher där innan var jag mindre bra, säger han.

Kiese Thelin ler lite när han fortsätter:

– Oduglig eller inte oduglig… vi ligger tvåa i tabellen (uttalandet kom innan Elfsborgs match var slut, Malmö ligger etta nu) och jag är bra med i skytteligan. Men det är klart, det är höga krav. Jag tycker jag gör en bra match i dag och med lite marginaler kan jag göra ett eller två.

Hårda ord?

Är det hårda ord med ”oduglig”?

– Ja, det tycker jag. Men det får stå för han och jag lägger ingen vikt vid de åsikterna.

På presskonferensen försvarades Kiese Thelin av Malmös tränare Henrik Rydström.

– Isaac är en väldigt viktig spelare och människa för oss. Han är alltid positiv och vill alltid utvecklas. När du har en såpass erfaren spelare som visar de sakerna så… då är det lätt att ställa krav på andra. Isaac är också stark i försvarsspelet. Han bedöms utifrån mål och poäng men det är inte det enda jag tittar på. Det är inte Isaac som varit svag utan snarare vi som inte använt honom, utan han har blivit isolerad i vissa matcher.

Du kanske också gillar