Hem Sport “Jag kom till ett mycket bättre lag”

“Jag kom till ett mycket bättre lag”

förbi admin
0 kommentar

Efter månader av rykten presenterades John Guidetti som ny AIK-spelare i början av maj. Anfallarens återkomst till svensk fotboll har varit omtalad och spekulationerna om hur det kommer gå, efter att Guidetti haft snålt med speltid på senare år, har varit många.

Läget har jämförts med när Markus Rosenberg vände hem till Malmö FF inför säsongen 2014. Men det tycker inte den tidigare MFF-spelaren är rättvist.

– Det är orättvist att göra den jämförelsen. Malmö var ett mycket bättre lag då än vad AIK är nu, säger han till Expressen.

Rosenberg menar också att det är svårt att spå i hur Guidetti kommer prestera i allsvenskan. Inte minst på grund av att anfallaren har spenderat mycket tid på bänken under sin tid i Deportivo Alaves, som han tillhört de fyra senaste åren.

– Vi får se hur det går och om de behöver ändra sitt sätt att spela. Guidetti är kanske inte anfallaren man bara skickar massa långbollar mot, han vill väl hellre att det ska spelas mer fotboll? Det är bra för allsvenskan att det kommer hem någon som syns och hörs men det är svårt att bedöma hans kvalitet, man har ju knappt sett honom spela sen han var i Feyenoord, säger Rosenberg.

Däremot kan han, utifrån egen erfarenhet, se fördelar med att ha haft mindre speltid. I den delen kan han se varför han och Guidetti jämförs.

– När jag kom hem hade jag inte spelat så mycket i West Brom och därför tror jag att kroppen klarade av några år extra. Där är det samma för John, om man vill hitta något positivt att inte ha spelat på länge. Generellt tycker jag det är bra när spelare kommer hem till allsvenskan innan de är slut, att det kan komma hem och göra skillnad i många år, avslutar Rosenberg.

Markus Rosenberg kom hem till Malmö FF inför säsongen 2014 och spelade för laget över säsongen 2019. Under den tiden tog klubben tre SM-guld och kvalade in till fyra Europa-gruppspel.

På söndagen ställs AIK mot Kalmar FF. John Guidetti är med i matchtruppen och väntas debutera i den svartgula tröjan.

Du kanske också gillar