Hem Sport “Jag var aldrig glad där”

“Jag var aldrig glad där”

förbi admin
0 kommentar

Borussia Dortmund-backen Marcel Schmelzer, 34, har bestämt sig för att lägga skorna på hyllan. 34-åringen tillhörde Dortmund under hela sin seniorkarriär, gjorde 367 A-lagsmatcher under 17 år och var med och vann två ligatitlar och sex cuptitlar i Tyskland.

Schmelzer var samtidigt en del av Tysklands landslag mellan 2010 och 2014, men blev bara uttagen till ett mästerskap, EM 2012, och berättar nu att han aldrig riktigt trivdes under sina år i “Die Mannschaft”. 

– Det fungerade alltid bra med mina konkurrenter i Dortmund, men i landslaget fick du ett annat “hej” av dina konkurrenter än från övriga spelare, samtidigt som träningarna var annorlunda. Jag tyckte det var jobbigt i början och jag kände mig obekväm, säger Schmelzer i en intervju på Dortmunds hemsida och fortsätter:

– Det är möjligt att det var rivalitet om vissa positioner i Bundesliga-klubbar, men jag kände inte det i Dortmund, fortsätter han. 

Schmelzer kunde därmed inte riktigt njuta av att vara en del av landslaget.

– Jag var aldrig glad där. I U21 var det jättebra med Horst Hrubesch och vi vann U21-EM, vilket var stort och roligt. I A-landslaget var jag aldrig glad och jag kände mig inte bekväm.

Schmelzer gjorde, totalt sett, 16 A-landskamper med Tyskland. 

Du kanske också gillar