Hem Sport James McClean stod vid sidan under tyst minut för Drottning Elizabeth II

James McClean stod vid sidan under tyst minut för Drottning Elizabeth II

förbi admin
0 kommentar

Alla spelare utom en stod tillsammans under den tysta minuten.

Efter matchen mellan Huddersfield och Wigan sprids bilder på bortalagets James McClean.

”Den här mannen är en legend”, skriver proffsboxaren Declan Geraghty.

Irländaren James McClean, 33, har ofta uppmärksammats av andra anledningar än de fotbollsmässiga under sin tid i Premier League och Championship.

McClean tillhör just nu Wigan och hans lag mötte Huddersfield på bortaplan under tisdagskvällen.

Under den tysta minuten som ägde rum för att hedra den bortgångna Drottning Elizabeth II inför matchen valde McClean att ställa sig en bit ifrån lagkamraterna som höll varandra om ryggen.

Vägrade delta

I samband med att bilderna visades i tv la den irländske proffsboxaren Declan Geraghty ut en bild på Instagram och skrev ”Den här mannen är en legend”.

Efter matchen bekräftade också James McClean att distansen till lagkamraterna var medveten när han själv postade boxarens bild på Instagram.

Förklaringen till bilderna lär ligga i James McCleans bakgrund.

Vid flera tillfällen har McClean vägrat bära en vallmo på sin matchtröja i samband med ”Hågkomstens dag”, högtiden som i England har blivit en minnesdag för personerna som dog i första och andra världskriget.


Wigans James McClean ville inte hedra den bortgångna Drottning Elizabeth II inför matchen mot Huddersfield.
Wigans James McClean ville inte hedra den bortgångna Drottning Elizabeth II inför matchen mot Huddersfield.

Orden om vallmon

McClean har tidigare berättat att han inte vill bära vallmon eftersom han menar att den även används för att uppmärksamma konflikter som ”Bloody Sunday”, då 13 civila demonstranter från Nordirland sköts ihjäl av brittiska soldater i Derry där han själv föddes.

”För människor från norra Irland, som jag själv, och särskilt de i Derry – scenen för massakern, har vallmon kommit att betyda något helt annat”, har McClean tidigare skrivit i sociala medier.

McClean skapade också rubriker under coronakarantänen 2020 när han la ut en bild på sig själv där han – iförd en rånarluva som Irlands armé använde under Irländska frihetskriget – gav sina barn en historielektion.

Du kanske också gillar