Hem Sport Janne Andersson har förtroende för Håkan Sjöstrand

Janne Andersson har förtroende för Håkan Sjöstrand

förbi admin
0 kommentar

Expressen har varit i kontakt med fler än 20 nuvarande och tidigare medarbetare på Svenska fotbollförbundet om arbetssituationen på förbundet.

I granskningen framkommer hård kritik mot generalsekreteraren Håkan Sjöstrand, som suttit på sin post sedan 2014.

Det innebär att Sjöstrand funnits där under hela Janne Anderssons period som förbundskapten för det svenska landslaget. Andersson tog över jobbet 2016.

Han har varit en bra chef för mig.

Förbundskaptenen själv berättar att han tagit del av Expressens texter.

– Det är klart att det är tråkigt om det är människor som inte trivs på sin arbetsplats av olika skäl. Det är beklagligt, säger han.

– Det jag kan uttala mig om är utifrån mitt perspektiv, det jag upplevt och den relation jag har haft med Håkan. Den har från första stund varit väldigt bra. Han har varit både inlyssnande och stöttande under alla dessa år. Han har varit en bra chef för mig. Hur det upplevs av andra, det får andra stå för, så att säga. Men från mitt perspektiv har det varit jättebra.

Men för dig som finns där på kansliet – hur ser du på att det faktiskt är så många som verkar ha ett svagt eller inget förtroende för Håkan Sjöstrand?

– Jag vet inte hur många vi är totalt på kansliet. Jag tror det är 180 personer eller något sådant. Det är ju ett antal. Men som jag sa, jag tycker det är beklagligt, det är tråkigt. Men eftersom jag själv inte upplevt någonting av det…Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

– Jag är ju på kansliet en del. Men min kollega Cecilia Sandell (herrlandslagets koordinator) brukar säga att vi i A-landslagsdelen är som en egen ö. Vi är inte inblandade i så mycket annat, utan vi sköter vår del.

– Men jag har inte upplevt eller märkt något av det här på det sättet som beskrivs. Men är det på det sättet är det beklagligt.

Men man kan tolka det som att ditt förtroende för Håkan Sjöstrand finns där?

– Jag har ingen som helst anledning att ha något annat utifrån den chefen han varit mot mig.

Du kanske också gillar