Hem Sport Janne förklarar: Därför ratades Bardghji

Janne förklarar: Därför ratades Bardghji

förbi admin
0 kommentar

Sverige står inför två avslutande EM-kvalmatcher, mot Azerbajdzjan och Estland, men hoppet om avancemang till mästerskapet är redan släckt. Förbundskaptenen Janne Andersson, som gör sin sista samling, satsar vidare på en trupp med spelare han tagit ut förut.

En som ratades på nytt är Roony Bardghji, som gjort sju ligamål för FC Köpenhamn den här säsongen och i onsdags avgjorde han ett Champions League-möte med Manchester United.

Efter det målet sa 17-åringen till TV4 Play att han känner att han visat tillräckligt för att ta en plats i A-landslaget.

Men Janne Andersson har alltså valt bort Bardghji. Nu förklarar han varför.

– Roony är en spelare som vi följt jättenoga. Han har bra kvaliteter i sitt avslut. Han har fortfarande en hel del att bevisa på högsta nivå för att ta sista klivet, men jag är helt övertygad över att min efterträdare kommer ha glädje av honom, säger Andersson.

Förbundskaptenen fortsätter:

– Men jag tycker inte att han är där riktigt än.

Janne Andersson påpekar att talangen endast gjort några få 90-minutersmatcher den här säsongen. Andersson är tydlig med att han bara tagit ut spelare i truppen utifrån rakt av sportsliga anledningar.

– Jag funderar inte på att ta ut någon utifrån ett populistiskt perspektiv.

Uttalanden från Bardghji om att han ser en plats för sig själv i landslaget tar förbundskaptenen med ro.

– Att han själv vill vara med är bra. Jag har inga som helst synpunkter på att han vill vara med.

Bardghji är uttagen till U21-landslaget som den här samlingen har en viktig kvalmatch mot Nederländerna.

I dagarna tvingades en annan ytterforward lämna återbud till samlingen, Jesper Karlsson. Då meddelade landslaget att ingen ersättare kallas in.

Du kanske också gillar