Hem Sport Jeahzes kritik mot Hammarby: Ingen vinnarkultur

Jeahzes kritik mot Hammarby: Ingen vinnarkultur

förbi admin
0 kommentar

BORÅS. Mohanad Jeahze är kritisk till hur Bajen avslutar sina matcher.

Och när guldchansen helt försvunnit kunde han konstatera:

– Det är vinnarkulturen som saknas, säger vänsterbacken.

Bajen hade 1–1 och jagade ett segermål.

Då bytte Martí Cifuentes ut ett antal viktiga offensiva spelare – Joel Nilsson, Nahir Besara och Mohanad Jeahze – och Hammarby tappade greppet om matchen mot Elfsborg. I stället var det Noah Söderberg som kontrade in segermålet för hemmalaget. Efteråt ställde sig Mohanad Jeahze frågande till bytena.

– Det blir svårt. Vi avslutar med ett lag… det är helt andra spelare som avslutar matchen. Ett helt annat lag än vi startar med. Det är svårt att de inbytta spelarna ska känna samma momentum som vi hade vid 1–1. Det har varit så flera gånger under hösten att vi inte får till det när vi (ska forcera).

”Alla fattar att guldet är kört”

För många byten – eller fel byten?

– Ja. Eller jag vet inte. Inte fel byten kanske, det är inte jag som ska bedöma det, men det känns som att vi inte är så samspelta i slutet av matcherna. Det blir ju så. Vi har inte snackat om det i laget så, men de (tränarna) gör sitt val och man får acceptera det.

– Vi har momentum vid 1–1 för att bara fortsätta för att köra på, men så blir det inte.

Hammarbys spelare var förstås bittra.

– Alla fattar att guldet är kört. Vi får acceptera det och jobbar mot att komma topp tre.

Jeahze: Därför klarar vi inte gå för guldet

Vilken är den viktigaste anledningen till att ni inte kan utmana fullt ut om guldet?

– Tyvärr så gör vi inte mål. Så enkelt är svaret. Häcken har många spelare som gör mål och jag tror att vår bäste målskytt är en innermittfältare (Nahir Besara). Då blir det svårt.

Jeahze ger fan i att Bajen ”skapar mycket”.

– Det är skitsamma. Det handlar inte om att skapa utan att göra mål. Som Häcken, som visserligen skapar väldigt mycket, men även andra topplag som gör mål på sina chanser och är effektiva, säger vänsterbacken som helst ser att göteborgarna vinner guldet.

– Självklart Häcken. De har gjort det väldigt bra i år och nog varit det bästa laget.

”Det dör bara ut”

Han är djupt besviken över lagets ineffektivitet.

– Det är frustrerande. Vi har försökt träna på det. Att det inte går… det är svårt. Jag kan ha bättre inspel ibland, anfallarna kan ha bättre avslut. Svårt att skylla på någon men klart det är frustrerande för vi känner att vi kommer till bra inspel från båda kanterna och så blir det inget, utan bara dör ut.

Martí har pratat en del om att bygga vinnarkultur i Hammarby. Har ni visat ”vinnarkultur” under hösten?

– Nej. Det har vi inte. Tyvärr. Det har varit för dåligt. Vi har försökt, men att ha vinnarkultur är att göra mål och skapa lägen. Vi har haft jättebra prestationer. Men det är vinnarkulturen som saknas.

Du kanske också gillar