Hem Sport Jesper Bratt hjälte igen för New Jersey Devils vann i NHL

Jesper Bratt hjälte igen för New Jersey Devils vann i NHL

förbi admin
0 kommentar

NEW YORK. Denne Jesper Bratt…

Han inte bara förlängde sin poängsvit i natt. Han fullbordade New Jerseys otroliga vändning borta mot Edmonton och piskade in den avgörande 4-3-pucken med drygt tre minuter kvar.

– Det är sjukt roligt att se hur hela laget steppar upp när det gäller, säger den svenske mål- och assistsprutan från Trångsund till Sportbladet.

Matchen i Rogers Place i natt var New Jersey Devils elfte match för säsongen – och för elfte gången i rad bidrog Jesper Bratt alltså med poäng.

Därmed kan han skryta med den längsta poängsviten i NHL denna höst. Och nytt klubbrekord för Devils.

Och var så säker – poängen i natt straffar alla andra.

Inför tredje perioden låg Devils nämligen under med 3-1 och inget tydde på något annat än att de skulle få stryk av Connor McDavid & co.

– Det var två slöa perioder från vår sida, instämmer Jesper när vi når honom efter slutsignalen.

– Vi var inte med i närkamperna, spelade långsam hockey, gav dem puckar i mittzonen och lät dem använda sin speed. Men vi hade ett grymt möte inför tredje för vi vet ju att vi kan ändra på såna här matcher när vi spelar som vi ska.

Ja, i sanning. Redan i början av slutperioden såg Miles Wood till att reducera. Sedan tog gästerna över och efter 16.45 lyckades Ryan Graves kvittera. Men de nöjde sig inte med det. Bara sju sekunder senare – nytt klubbrekord för Devils det med – kom ”Bratten” farande som ett skott genom slottet och smackade in den avgörande 4-3-pucken.

– Men det var genom en grym laginsats vi lyckades vända, menar hjälten.

– Det är sjukt roligt att se hur hela laget steppar upp när det gäller.

Segern var Devils femte raka och med den rycker de, lätt sensationellt, åt sig förstaplatsen i Metropolitan-tabellen.

Du kanske också gillar