Hem Sport Jessica Almenäs sätter plus på livet

Jessica Almenäs sätter plus på livet

förbi admin
0 kommentar

Programledaren sätter plus på livet

En knäoperation, en lårskada, en fotskada och ryggskott.

Jessica Almenäs har dragits med flera fysiska besvär de senaste åren.

– Jag har fått för mig att man kan spela basket när man är 46 år, säger hon.

Jessica Almenäs på Aftonbladets Svenska Hjältar-gala.
Jessica Almenäs på Aftonbladets Svenska Hjältar-gala.

Karriären Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

– Det mesta är ju bra. Jag har en jättebra arbetsplats, bra arbetskamrater och vi har roliga projekt. Men om jag ska önska något mer så hade jag velat göra lite mer live-tv. Det saknar jag lite grann faktiskt. Och jag hade också kunnat tänka mig att göra lite mer sport.

– Jag har hela tiden programförslag som jag lämnar in till min chef, så vi får väl se om något av dem blir verklighet.

Hälsan Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

– Jag tränar mycket och så, så att jag är i hyfsat bra form ändå. Men jag hade väldigt mycket skador förra året. Jag opererade knäet, drog baksidan och gjorde illa foten, och har väl inte riktigt kunnat träna som jag vill när jag kommit igång. Men jag har fortfarande problem med ryggen.

– Ryggen är nog mitt värsta. Jag har väldigt ont i ryggen i dag. Jag hade ryggskott förra veckan. Den påverkar ju lite hur man mår eftersom man känner av den hela tiden vad man än gör.

Du verkar väldigt skadedrabbad?

– Jag har fått för mig att man kan spela basket när man är 46 år. Jag spelar basket i division 3 och tränar två dagar i veckan. Det är det här med hopp och stötar och snabba vändningar och sånt. Det är inte jättebra för en gammal kropp. Så jag får skylla mig själv.

Kärlekslivet Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

– Jag har ju träffat den perfekta mannen, så man kan inte ha det bättre än så.

– Vi har det bra. Vi vill samma saker med livet och det funkar bra att leva och jobba ihop. Sedan kanske han tycker att jag kunde ha lite mer ordning. Så han kanske inte skulle sätta en femma. Han skulle sätta en fyra och säga att det blir en femma om hon börjar städa, och rensa och inte samlar på massa skrot.

Jessica Almenäs och gänget i ”Över Atlanten” som vann ”Årets realityprogram” vid årets Kristallengala.
Jessica Almenäs och gänget i ”Över Atlanten” som vann ”Årets realityprogram” vid årets Kristallengala.

Ekonomin Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

– Den får vara en fyra, för att det är så dyrt med allting nu. Så jag kommer att bli lite fattigare, men jag har det väldigt bra, så jag ska inte klaga på det. Jag tjänar bra, och har varit ganska duktig på att spara och investera och sånt.

Bostaden Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

– Det finns alltid saker att göra med hus, det är det. Just nu behöver det målas. Det är väl det jag känner lite grann, att de här husprojekten är lite jobbiga. Det är alltid något som går sönder eller något som måste uppdateras eller så.

– Men vi trivs där vi bor i Bromma, det är ett väldigt bra område att bo i.

Framtidsplanerna Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

– Ska man sätta betyg på sina framtidsplaner? Hur ska man lyckas med det? Det är ju jättesvårt, man vet ju ingenting om vad framtiden har i sitt sköte.

– Men det känns som att det är mycket kul på gång.

Jessica Almenäs, 46, är just nu aktuell som programledare för ”Mullvaden” som sänds på torsdagar klockan 21 i Kanal 5 samt på Discovery plus.

Du kanske också gillar