Hem Sport Jessica Wik kan få oväntad nyckelroll

Jessica Wik kan få oväntad nyckelroll

förbi admin
0 kommentar

Sju spelare på skadelistan och bara en hel mittback.

Då kan Jessica Wik, 30, få en oväntad nyckelroll i den viktiga Champions League matchen borta mot Benfica.

– Jag har spelat några enstaka matcher där så jag kan väl inte säga att jag är van direkt, säger Wik.

Det är ett sargat mästarlag som befinner sig i Portugal för Champions League-mötet med Benfica. Inte mindre än sju spelare saknades när laget lyfte söderut.

– Det är oturligt för tre av våra mittbackar (Athinna Persson Lundgren, Rebecca Knaak, Emma Berglund reds. anm.) och Seger som hade kunnat vara ett alternativ är alla borta, säger tränaren Renée Slegers.

Försvarsgeneralen Emma Berglund missade avslutningen av serien och Champions League-mötet med Barcelona. När hon kan vara tillbaka på planen är oklart.

Emma Berglund
Emma Berglund

– Det är en baksida som spökar lite. Absolut inte jättedåligt men inte heller jättebra. Vi har fina matcher att se framemot så det är lite stressigt men jag hoppas att det löser sig, sa Berglund när hon i förra veckan prisades som årets back i damallsvenskan.

Knaak fick en smäll mot Bayern och Persson Lundgren kände av ett hugg i ljumsken men förhoppningen är att hon ska kunna vara tillbaka i spel kanske redan till hemmamötet.

Det innebär att den enda hela mittbacken är Guðrún Arnardóttir, men det oroar inte isländskan.

– Det kommer vi lösa som alltid. Det är en viktig del för oss att vi har en stor trupp med många bra spelare, säger hon.

”Måste ta mer ansvar”

Inför mötet med Benfica har Rosengård därför jobbat på två alternativa nödlösningar. Bianca Schmidt och Jessica Wik. En ovan position för vänsterbacken Wik.

Jessica Wik
Jessica Wik

– Det har väl funkat bra. Man spelar på den position som coacherna vill att man ska spela. Den största utmaningen är väl att det är mycket mer att styra andra personer där inne, säger Wik.

– Om man spelar med någon som inte är så van att spela som mittback får man styra det mer, säger Arnardóttir.

Får du en extra viktig roll på fasta situationer när ni har starka huvudspelare som Berglund och Knaak borta?

– Jag kanske måste ta lite mer ansvar på defensiva fasta och på offensiva så hoppas jag väl att jag kan göra ett mål eller så. Det skulle vara helt okej, skrattar hon.

Efter två spelade matcher ligger både Rosengård och Benfica på noll poäng. En seger på bortaplan är nästintill ett måste om drömmen om avancemang från gruppen ska leva vidare.

– Det blir viktigt för oss att börja ta poäng i gruppen. Det är ett jättebra läge för oss att göra det nu, säger Arnardóttir.

Du kanske också gillar