Hem Sport Johannes Stark kör mot sin pappas vilja: ”Han lyssnade inte”

Johannes Stark kör mot sin pappas vilja: ”Han lyssnade inte”

förbi admin
0 kommentar

Johannes Stark är en av Eskilstuna Smedernas egna förare.

Stark är uppvuxen i Rinkeby, men hittade speedwayen genom sin morfar. I dag slåss han för en ordinarie plats i den anrika klubben.

– Han kommer från vår speedwayskola. Han kommer dit med sin mormor och morfar. En kille från Rinkeby liksom. Vem fan tror att han ska börja köra speedway?, säger Smedernas lagledare Jimmy Jansson i SVT:s dokumentärserie speedway – med livet som insats.

24-årige Johannes Stark lever för sporten och drömmer om att bli bäst. Men hans pappa vågar inte se sin son köra på grund av rädslan att han ska skada sig.

– Frågar du min pappa tycker han att jag ska sluta. Han tycker det är en farlig sport. Det har han sagt i flera år. Det är klart att det finns någonstans i huvudet att farsan tycker det är läskigt, säger Johannes Stark.

– Jag var emot, men han lyssnade inte. Han fortsatte. Jag vill inte kolla och det händer något. Du kraschar och blir handikappad. Vad är livet då?, säger pappan Yacoub Saliba.

I SVT:s dokumentärserie, i fyra delar, skildras speedwaysäsongen 2021.

Inför säsongsstarten pågår hänsynslösa laguttagningar. De snabbaste förarna handplockas och förväntasklara enorm press, krascher och hård konkurrens. Kommer nerverna att hålla i 110 knyck utan bromsar?

Första avsnittet sänds i SVT Play den 22 maj.

Du kanske också gillar