Hem Sport Jonas Jerebko var matchbollsleverantör i Luleå – kritiseras av Luca Romano

Jonas Jerebko var matchbollsleverantör i Luleå – kritiseras av Luca Romano

förbi admin
0 kommentar

Jonas Jerebko, 35, har gått klubblös sedan han bröt kontraktet med CSKA Moskva i somras.

I dag dök han upp som matchbollsleverantör i Luleå.

– Jag blir förbannad, säger Luca Romano som är sportchef i Umeå Bskt.

BC Luleå vann toppmötet hemma mot Norrköping Dolphins med 92–81 under måndagskvällen.

På plats för att bevittna matchen fanns Jonas Jerebko, som spelade för norrbottningarna, då under namnet Plannja, för 14 år sedan.

Inför matchen blev 35-åringen hyllad av publiken i arenan när han presenterades som matchbollsleverantör av speakern.

”Blir förbannad”

Luca Romano är sportchef i Umeå Bskt. Han reagerar kraftigt på att BC Luleå bjudit in 35-åringen till matcharrangemanget.

– Jag vet att Jonas har en sambo från Kalix, så att han vill se en basketmatch som privatperson är ingen fara för mig. Men när han tar en officiell roll i en basketmatch, bara att han levererar en boll, för mig blir han en del av arrangemanget då, säger han.

Romano tar ett djupt andetag och fortsätter.

– Jag är sportchef för Umeå Bskt, men jag vill prata här som Luca Romano. Det här är mina personliga åsikter. Jag har ägnat hela mitt liv åt idrotten och när det finns större saker än idrotten blir jag förbannad. Jag blir chockerad av en sån här grej. Jag förstår inte hur man kan göra så.

Var besviken på klubbdirektören

Jonas Jerebko skrev överraskande på för den ryska militärens lag, CSKA Moskva, tidigt under Rysslands invasion av Ukraina.

Den svenska basketstjärnan kritiserades från alla möjliga håll över sitt beslut och stängdes bland annat av från landslaget. En avstängning som än i dag består.

– Jag kan ha fel, men som jag förstått det har han inte bett om ursäkt för vad han har gjort. Han har inte offentligt skickat några pengar till barnen i Ukraina. Jag vet att han var i Ryssland för att tjäna pengar och komma igång. Jag var extremt glad när svenska förbundet bestämde sig för att utesluta honom från landslaget.

Är du förvånad över Luleås agerande ikväll?

– Inte alls. Deras klubbdirektör Lars Mosesson blev tillfrågad i våras av media vad han tyckte om Jonas agerande men valde då att inte säga någonting. Redan då visade jag mitt missnöje mot det. Jag var väldigt besviken att han inte svarade på frågorna. Nu är jag inte så förvånad. Jag vill hoppas att en del av publiken inte applåderade honom. Jag vill hoppas att någon buade åt honom, att någon reagerade. Jag tycker inte det var en bra grej. Jag tycker det var lite billigt av Luleå.

Sportbladet har sökt BC Luleå för en kommentar.

Luca Romano.
Luca Romano.

Du kanske också gillar