Hem Sport Jubel på puben när Gais tog steget upp i Superettan

Jubel på puben när Gais tog steget upp i Superettan

förbi admin
0 kommentar

Lyckliga Gaisare har tagit plats inne på John Scott’s Stable där en storbildsskärm visar matchen mellan Gais och Lund. Matchen mellan Falkenbergs FF och Torns IF som startade redan vid klockan 13 tog en oväntad vändning och slutade i ett kryss – och därmed var Gais klara som vinnare av division ett redan innan deras match mot Lunds BK hunnit starta.

– Man kan aldrig vara säker med Gais, men nu är det helt fantastiskt och det är bara kärlek och glädje. Nu kan man bara njuta under nästa match, säger Stephan Larsson som tagit plats precis bredvid en TV som visar matchen.

Bredvid honom sitter Andreas Lindblom som klätt upp sig i en Gais-tröja dagen till ära. Han konstaterar att han inte längre kommer kunna ta sitt vanliga Västtrafik-kort för att se på Gais-matcherna längre, efter avancemanget till superettan kommer matcherna vara längre bort.

”Det blir som en hyllningsmatch”

– Det ska bli jävligt skoj med en sista hemmamatch mot Malmö, det blir som en hyllningsmatch kan man säga, säger Andreas Lindblom.

Även Ing-Marie Nilsson och Fredrik Olinsson sitter bänkade framför TV-skärmen. De är stammisar på John Scott’s och har som tradition att se matcherna från bordet på puben.

Ing-Marie Nilsson och Fredrik Olinsson följer Gais match från Johns Scott’s Stable. Bild: Mia Höglund

– Det här har blivit vårt stammis-ställe, det är så mysigt här och det är så kul att så många supportrar kommer hit, säger Ing-Marie.

Men på lördag ska de se matchen live på Ullevi.

– Då blir det att åka ner och gratulera pojkarna, säger Fredrik Olinsson.

Vad har varit det bästa med säsongen?

– Det bästa med säsongen är att de har tagit sig igenom den och kämpat sig upp, de har kommit långt och kan känna sig nöjda. Det är roligt att vara tillbaka i superettan, säger Ing-Marie Nilsson.

Att Gais direktkvalificerades till superettan redan innan matchen mot Lunds BK beskrivs som ett antiklimax av kompisarna Jan Inge Forsberg och Mats Romell.

Blandade känslor angående uppgången

– Man blev snopen, man hade inte räknat med att det skulle vara klart, det blev nästan ett antiklimax. Men målsättningen är ju att gå upp och nu kan man titta på den här matchen och slappna av, det är sällan man kan göra det, säger Jan Inge Forsberg.

Jan Inge Forsberg, Anders Carlsson, Emil Romell, Jan-Erik Larsson, Mats Romell följer Gais match från Johns Scott’s Stable. ”Gaisare dricker inte champagne”, konstaterar dem. Bild: Mia Höglund

Jan Inge Forsberg, Anders Carlsson, Emil Romell, Jan-Erik Larsson, Mats Romell följer Gais match från Johns Scott’s Stable. ”Gaisare dricker inte champagne”, konstaterar dem. Bild: Mia Höglund

Gänget planerade att se matchen live men ändrade sina planer i sista sekund. De brukar samlas allihopa och titta på Gais-matcherna på Ullevi, men John Scott’s är deras näst bästa ställe.

”Det var ju lite halvtråkigt”

– Man ska inte gråta för att de gick upp i och med Falkenbergs match, men det var ju lite halvtråkigt, säger Mats och Jan Inge fyller i:

– Ja, men alltså bara för kvällen.

Vid baren står Daniel Strandhäll som just tittat in på puben. Han har varit gaisare i 23 år och berättar att han har varit nervös under hela säsongen.

Daniel Strandhäll följer Gais match från Johns Scott’s Stable. Bild: Mia Höglund

Daniel Strandhäll följer Gais match från Johns Scott’s Stable. Bild: Mia Höglund

”Man är ju van vid att det skiter sig för Gais”

– Man är ju van vid att det skiter sig för Gais i slutet, men det är så jävla gött att de tagit sig tillbaka till superettan, säger han och fortsätter:

– Det spelar ingen roll att det avgjordes innan sista matchen. Ju tidigare desto bättre.

Daniel satt hemma i soffan och tittade på Falkenbergs match och skrek av glädje när avancemanget var klart.

Var avancemanget till superettan väntat?

– Det var inte väntat, det såg inte så positivt ut när säsongen startade, det hade varit typiskt Gais med en miss i slutet, men det var starkt gjort, säger han.

LÄS OCKSÅ: Stora glädjescener i Lund – Gais klart för superettan

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.

Du kanske också gillar