Hem Sport Jürgen Klopp såg rött efter frågan om Didi Hamann

Jürgen Klopp såg rött efter frågan om Didi Hamann

förbi admin
0 kommentar

Jürgen Klopp är uppenbarligen inget fan av Didi Hamann, Erling Haalands nästa steg stakas ut och Julen Lopetegui tackar nej till Wolves.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS: Klopp biter ifrån mot Hamann

Jürgen Klopp reagerade starkt när Didi Hamann kom på tal under presskonferensen inför Champions League-mötet med Rangers, något som uppmärksammas av Metro.

En reporter menade att det påstods att Liverpool behöver hitta gnistan, varpå Klopp undrade vem som hade sagt så. När reportern svarade att det var Hamann blev det tydligt att Liverpool-tränaren inte har mycket till övers för landsmannens åsikter.

– Åh, han är en fantastisk källa, välrespekterad överallt, säger Klopp med en sarkastisk underton.

– Det (att vara en före detta Liverpool-spelare) ger dig inte rätten att säga vad du vill, särskilt inte när du inte har en aning. Jag anser att Didi Hamann inte förtjänar att du använder hans fras för att ställa frågor till mig. Gör mig en tjänst och ställ dina egna frågor. Försök ställa en fråga utan ordet ”gnista”, det är utmaningen nu.

Kanske triggades Klopp av Hamanns kommentarer från tidigare i veckan då den sistnämnda tysken menade att Liverpool-tränaren kan förlora jobbet om resultaten inte förbättras.

– Till syvende och sist tror jag att vi kommer ta diskussionen kring managern och jag är inte säker på hur långt ifrån detta vi är, sa Hamann bland annat i radiokanalen talkSPORT.

 Erling Haaland.
Erling Haaland.

DAGENS MASTERPLAN: Erling Haalands nästa steg

Erling Haalands utköpsklausul är del av en större plan för norrmannen, menar Daily Mail. Många tabloider och sajter, där The Athletic var först, rapporterade förra veckan om klausulen som för 175 miljoner pund (drygt två miljarder kr) kan aktiveras av en klubb om två år. Kruxet är att det inte får vara en Premier League-klubb, vilket innebär att de flesta tror att Haalands nästa steg i karriären kan bli Real Madrid.

DAGENS CITAT: Familjen Glazer vill inte sälja United

– De (familjen Glazer) vill inte sälja klubben. Den ägs av de sex barnen och pappan. Om den hade varit till salu i somras, ja, då hade vi förmodligen gett det ett försök efter Chelsea-grejen. Men vi kan inte sitta och vänta på att Manchester United en dag ska bli tillgänglig, säger Jim Ratcliffe på ett Financial Time event enligt The Mirror.

Den brittiske företagsledaren undersökte möjligheterna att köpa både Chelsea och därefter United tidigare i år.

Julen Lopetegui.
Julen Lopetegui.

DAGENS NEJ: Ingen Lopetegui till Wolves

Julen Lopetegui tackar nej till Wolves, rapporterar Daily Mail. Spanjoren, som nyligen lämnade Sevilla, var Premier League-klubbens förstaval att ersätta sparkade Bruno Lage. Av familjeskäl väljer dock Lopetegui att tacka nej. Interrimtränarna Steve Davis och James Collins fortsätter därmed leda laget så länge.

DAGENS BESKED: Oklart kring James

Reece James linkade av San Siro under Chelseas 2–0-seger mot Milan. Tränare Graham Potter menar att det är för tidigt att säga hur allvarligt skadad spelaren är.

– Vi hoppas att han är okej, tillägger Potter i en intervju med BT.

I mötet blev för övrigt Fikayo Tomori, som gammal Chelsea-spelare, andra försvararen någonsin att bli utvisad mot sin förra klubb i Champions League. Den första att åstadkomma detta var Tal Ben Haim för Maccabi Tel Aviv 2015.

Du kanske också gillar