Hem Sport JUST NU: Djurgården tar ledningen

JUST NU: Djurgården tar ledningen

förbi admin
0 kommentar

Djurgårdens IF är ett steg ifrån gruppspel i Europa Conference League. På onsdagskvällen tar Blåränderna emot cypriotiska Apoel Nicosia på Tele2 Arena i det första kvalmötet av två i playoffet.

Tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf väljer då att starta med samma lag som i senaste kvalomgången mot Sepsi. Det betyder att Joel Asoro, Victor Edvardsen och Haris Radetinac återigen bildar forwardstrio. Marcus Danielson inleder därmed återigen på bänken.

Apoel saknar förre Malmö FF-spelaren Kingsley Sarfo, som är utvisad från Sverige efter att ha dömts för våldtäkt 2018.

Redan i nionde minuten tog Djurgården ledningen. Victor Edvardsen fick bollen vid mittlinjen och testade ett skott från halva planen, ett skott som letade sig hela vägen in i mål. 1-0, och ett drömmål in på kontot.

Efter dryga halvtimmen var Blåränderna nära att utöka ledningen. Magnus Eriksen tog sig förbi en Apoel-spelare, drev mot mål och testade skott utifrån – men bollen seglade tätt över ribban.

Precis före halvtidsvilan hade Djurgården två jättelägen. Magnus Eriksson nickade från nära håll och tvingade Apoels målvakt till en bra räddning. I den efterföljande sekvensen fick Haris Radetinac ett öppet läge i straffområdet, men avslutet gick utanför.

Ställningen var därmed 1-0 i paus, efter Edvardsens drömträff.

– Den har vi sett förr, va? Mot Djurgården då. Skönt att få sätta dit den i de rätta färgerna, sa Edvardsen till Sportbladet Play i halvtid, och syftade på ett liknande mål han gjorde på Stora Valla i Degerfors-tröjan förra säsongen.

– Det fanns inget att tveka på. Han (målvakten) var långt ut och jag fick en sjukt bra träff. Det var jävligt skönt att se den gå in. Det är andra gången på ett år, så målvakterna får passa sig nu.

Startelvor:

Djurgården: Widell Zetterström – Johansson, Hien, Ekdal, Andersson – Finndell, Schüller, Eriksson – Asoro, Edvardsen, Radetinac.

Apoel: Belec – Cheabake, Karo, Crespo, Ferrari – Efrem, Daushvili, Kostadinov, Dalcio Gomes – Ilia, Ndongala.  

Du kanske också gillar