Hem Sport Just nu: Sverige leder mot Kanada i ishockey-VM

Just nu: Sverige leder mot Kanada i ishockey-VM

förbi admin
0 kommentar

När alla andra ropade mardrömsmotståndare flinade Carl Klingberg och svarade: ”Bring it on.”

I kvartsfinalen mot Kanada tog 31-åringen med sig sin positiva attityd ut på isen och pangade nästan omgående in 1–0 mot de regerande världsmästarna.

Med ett slagskott upp i första krysset gav han Tre Kronor en drömstart i Nokia Arena – och då hade det roliga bara börjat.

Fullträffen var efterlängtad för Klingberg som har haft bäst plus-/minusstatistik i det svenska laget men utan att göra mål i gruppspelet.

Efter smakstarten fortsatte Tre Kronor att spela ut mot ett frustrerat Kanada. Fem minuter senare small det igen bakom målvakten Chris Driedger när Joakim Nordström blockerade ett avslut och samtidigt gav William Nylander ett friläge.

”Lill-Nyllet” var sedan skoningslös när han skrinnade över planen och lade upp pucken i nättaket.

Frustrationen i Kanada var påtaglig och tog sig bland annat i uttryck när Max Comtois gav Joakim Nordström en tryckare trots att spelet var avblåst. Även Rasmus Dahlin fick sig smäll i ansiktshöjd och föll till isen när det rann över för Zach Whitecloud.

Carl Klingberg visste dock exakt hur han skulle hantera den kanadensiska ilskan.

– Smile and wave. Det är bara att ta det. Vi vet att de är frustrerade nu. Det är bara att fortsätta. Ta en smäll och le lite – då blir de ännu grinigare, sade han med ett leende till Viaplay inför den andra perioden.

I den tredje perioden ökade Tre Kronor också på till 3–0 när Max Friberg styrde in Erik Gustafssons avslut, detta bara sekunder efter att Frölunda forwarden satt pucken i stolpen.

Logiskt sett till matchbilden var målet dock inte. Kanada spelade upp sig i mittperioden och testade Linus Ullmark gång efter annan i den svenska kassen – men Bostonmålvakten svarade med den ena svettiga paraden efter den andra.

Reduceringen kom i stället i den tredje perioden som började på bästa sätt för Kanada. Med mycket folk framför mål lyckades Ryan Graves få hål på Ullmark med ett handledsskott redan efter en minut och 20 sekunder.

Ställningen är 3–1.

Matchen pågår

Läs mer:

Redo för nytt straffdrama: ”Gäller att ha spelare som klarar av trycket”

Bättre gruppdynamik i Tre Kronor: ”Mycket hets – med glimten i ögat”

Jagr i krock med spårvagn: ”Jag trodde det var slut”

Skyttekungens uppmaning till svenska fansen: ”Åk till Tammerfors”

Du kanske också gillar