Hem Sport Juuse Saros glänste direkt – Nashville vann NHL-premiären – Sport – svenska.yle.fi

Juuse Saros glänste direkt – Nashville vann NHL-premiären – Sport – svenska.yle.fi

förbi admin
0 kommentar

Nashville predators vann över San Jose i NHL-säsongens första match. Fjolårssäsongens Vezina-kandidat Saros fick stå på huvudet flera gånger under matchens lopp och räddade 96.8 procent av skotten som kom emot.

Under fredagskvällen mötte Nashville Predators San Jose Sharks i Prag i Tjeckien i NHL-säsongens öppningsmatch. Nashville hittade formen direkt och vann med 4–1.

En av Nashvilles stora pjäser i segern över San Jose var den finska målvakten Juuse Saros som började där han slutade senast. Saros stod i vägen för 30 skott och lät endast en puck slinka in bakom ryggen då San Jose i den första perioden utjämnade matchen till 1–1 genom mål av publikens hemmason Tomas Hertl.

– Han är en fantastisk målvakt. Varje kväll kan vi förlita oss på honom. Jag är ny i laget men har spelat mot honom och jag vet hur svårt det är att få hål på honom säger Nashvilles nyförvärv Nino Niederreiter efter matchen.

I motståndarburen räddade James Reimer 28 av 31 skott.

Finländarna vassa direkt

Av finländarna var det inte enbart Saros som storspelade direkt. Eeli Tolvanen sköt in ett otroligt rappt handledsskott i vad som skulle komma att bli segermålet i matchen. Tolvanen hade läge att utöka sitt målsaldo i matchen då han rann igenom i den tredje perioden men vinkeln blev för liten och San Joses målvakt Reimer räddade.

Mikael Granlund fick en assist till 4-1 målet då han spelade fram till Matt Duchene. Målet var i tom bur då San Jose sökte reducering. Granlund hade chansen att själv slå in pucken men valde att låta kedjekamraten och fjolårssensationen Duchene få öppna målkontot för säsongen.

Kevin Lankinen och Kaapo Kähkönen agerade reservmålvakter i matchen medan Markus Nutivaara var borta på grund av skada.

Det var första gången sedan 2019 som NHL spelades utanför Nordamerika. Global Series, som visiten i Europa kallas, fortsätter i kväll då Nashville och San Jose gör upp i runda två. Spännande att se blir vilket lag som nollställer gårdagens match snabbare och kommer in bättre i dagens match.

NHL-resultat

Nashville–San Jose 4–1
NSH: Mikael Granlund NSH 0+1
NSH: Juuse Saros NSH 30/31
NSH: Eeli Tolvanen NSH 1+0

Du kanske också gillar