Hem Sport “Kan inte säga att det är katastrof”

“Kan inte säga att det är katastrof”

förbi admin
0 kommentar

Elfsborg kom till hemmamötet med norska Molde med ett tufft utgångsläge sedan man föll med 1-4 i första mötet. Michael Baidoo inledde målskyttet och gav hemmalaget en gnutta hopp, men efter två mål av norrmännen kunde de vinna både matchen och totalställningen. Därmed är Boråslaget utslaget ur kvalet till Europa Conference League.

Anmärkningsvärt var att stora delar av läktarna på Borås arena gapade tomma, och när speakern ropade upp åskådarantalet på 3 441 stod det klart att det var en av de sämre publiksiffrorna för Elfsborg i tävlingssammanhang sedan man flyttade in på arenan.

Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson ger sin syn på den svaga publiksiffran:

– De 3 500 som var här i dag var fantastiska. Det var en grym stämning. Det var väl framför allt det, att de som var här var fantastiska. Om publiksiffran var bra eller dålig är inget som jag har tänkt på, säger Andreasson till Fotbollskanalen.

Tror du att resultatet från förra veckan kan ha påverkat siffran?

– Vad tror du?

Det tror jag. 

– Det är väl möjligt att det är så. Men jag kan inte stå här och säga att det var katastrof att det inte var fler. Så funkar det inte och så tänker vi inte. Supportrarna var grymma in i det sista.

Elfsborgs lagkapten Johan Larsson:

– Det är väl flera aspekter i det, antar jag. Dels har väl resultaten inte varit som man önskar. Också ett knepigt läge inför returen. Jag vet inte, säger 32-åringen.

Tränare Jimmy Thelin är inne på Stefan Andreassons linje, och väljer att lägga fokus på de som var där. Det efter sex raka poängtapp.

– Jag pratar alltid om de som är här. Om man efter 1-4 på bortaplan är här och pushar oss hela vägen, det är helt fantastiskt. Det är det jag menar med IF Elfsborg-anda. Ibland är det lite motigt – då gäller det att stå upp och ha blicken framåt, säger Thelin.

Du kanske också gillar