Hem Sport ”Kan undra vad de andra höll på med”

”Kan undra vad de andra höll på med”

förbi admin
0 kommentar

Peder Fredricson var länge Sveriges starkast lysande stjärna på hästhoppningshimlen.

Under Tokyo-OS 2021 tog han tillsammans med Malin Baryard-Johnsson, Henrik von Eckermann och Rolf Göran Bengtsson OS-guld i lagtävlingen. För det blev kvartetten belönad med Bragdguldet.

Efter åtta månader som världsetta får han till slut se sig besegrad av schweizaren Martin Fuchs.

– Det var ett trevligt ställe att vara på och jag kan rekommendera det för alla. Jag var mest förvånad att det höll så länge, man kan undra vad de andra höll på med, skrattar Fredricson.

Velat byta med svensk

Men mest anmärkningsvärt var: han är inte ens bästa svensk. Henrik von Eckermann tog nämligen över som världstvåa bakom Fuchs.

– Jag hade gärna sett att det var ”Henke” som tog min plats för vi är väldigt tajta och han var så nära. Vi har pratat om det en hel del och jag höll ju tronen varm för honom.

Peder Fredricson deppar däremot inte utan tar det hela med ro. Han visste att han inte kunde ha platsen för evigt.

– Mitt mål var att komma dit. Åtta, tio, tolv eller 60 månader spelar ingen roll. Jag slogs inte direkt för att hålla kvar platsen, men det är lite bökigt att komma dit.

Får vänta på förstaplatsen

Henrik von Eckermann får vänta på att bli världsetta för första gången. Han har varit tvåa ett par gånger bakom just Peder Fredricson. Men nu har han laserfokus på tävlandet – Global Champions Tour i helgen och snart VM – och inte på rankningen.

– Den (rankningen) spelar inte så stor roll, jag lägger ingen värdering i det och jag var ändå en bit från att vara världsetta, säger han.

Du kanske också gillar