Hem Sport “Känner ännu mer press, att komma tillbaka snabbt”

“Känner ännu mer press, att komma tillbaka snabbt”

förbi admin
0 kommentar

Vårens stora nyförvärv till MFF öppnade allsvenskan med tre mål på tre matcher innan han fick besvär med ljumsken i den fjärde mot IFK Värnamo. Ljumskproblemet höll Isaac Kiese Thelin borta i knappt en månad; han spelade sedan några matcher innan nästa frånvaro kom. 

En utdragen feber gjorde att 30-åringen missade MFF:s två senaste matcher, mot Gif Sundsvall och Vikingur Reykjavik. Nu har Kiese Thelin gjort två träningar med laget och hoppas kunna starta i dag hemma mot Varbergs Bois.  

– Jag siktar på det. I alla fall med i truppen. Ja, det är en sådan säsong för mig känns det som hittills. Man har haft lite otur. Skada och sedan så kunde jag komma tillbaka – och åkte på någonting direkt. Men nu är jag här igen, så jag är glad för det, säger Isaac Kiese Thelin. 

MFF har saknat honom. Faktum är att laget är betydligt bättre med anfallaren på planen, vilket alla missade målchanser mot Sundsvall och Vikingur förstärkt bilden av. Sedan Kiese Thelins återkomst till MFF, i svenska cupen-matchen mot Djurgården som han avgjorde, har laget vunnit fem av åtta matcher med anfallaren på planen och gjort elva mål.  

Det ger ett poängsnitt på 1,4 per match – knappt en poäng mer än när Kiese Thelin inte spelar. Under de sju matcher som MFF fått klara sig utan centern har laget vunnit tre, förlorat lika många och stått för sju mål framåt. Den mållösa cupfinalen mot Hammarby, som gick till straffar, är inte inräknad i statistiken.  

Vet du varför det blivit så?  

– Nej, jag vet inte. Men kan ibland vara tillfälligheter, ibland kan det vara något annat. Men det är klart att jag känns bra när jag får spela. Jag tror att medspelarna också känner till mig och vad jag är bra på, och så kan vi försöka utnyttja det. Man känner sig trygga med varandra, sedan så har vi väl inte alltid haft renodlade anfallare. Jag är en renodlad anfallare, man vet vad man ska göra. Och när jag varit skadad kan det vara spelare ibland som kanske inte riktigt är anfallare som har fått spela. Men jag vill att vi ska vinna hela tiden, så det får vi utveckla. Jag hoppas kunna vara på planen i alla fall och hjälpa till med ännu fler poäng. 

Efter 3-2-segern mot Vikingur senast svarade tränaren Milos Milojevics på Fotbollskanalens fråga om lågt självförtroende hos spelarna med att MFF tvingats spela med icke-konventionella anfallare som Ola Toivonen och Veljko Birmancevic, eller en Jo Inge Berget som knappt får spela center i vanliga fall. 

Isaac Kiese Thelin köper den förklaringen delvis. 

Är det ett problem att ha den valfriheten?  

– Ah, det beror lite på hur man ser på det. Man kan se det både på ett positivt och negativt sätt, men det är klart att jag har en spelstil där jag vill vara i boxen och vara farlig där och sedan vara en uppspelspunkt. Då är det jobbigt nu, när man åker på de här sakerna. För jag känner ännu mer press, att jag vill komma tillbaka snabbt och hjälpa laget. Det är det jag är här för, att hjälpa till. Så det är väl mest på mig själv, att det byggs upp lite mer press och att man vill vara tillbaka så snabbt som möjligt. 

Totalt har Kiese Thelin gjort 29 mål och åtta assister på 69 matcher i Malmö FF. 

Du kanske också gillar