Hem Sport Kaos utbröt vid Champions League-finalen – 68 greps

Kaos utbröt vid Champions League-finalen – 68 greps

förbi admin
0 kommentar

Parispolisen använde bland annat tårgas för att skingra folkmassorna i tumultet som bröt ut i samband med Champions League-finalen på Stade de France på lördagskvällen.

Enligt tidningen Le Parisien frihetsberövades 68 personer av polisen varav 39 sattes i förvar. Tidningen skriver vidare att 174 fotbollssupportar skadades lindrigt.

Real Madrid vann Champions League-finalen mot Liverpool med 1–0. Men matchen kom i gång nästan 40 minuter försent på grund av oroligheter utanför arenan.

Säkerhetsstängsel vältes på flera ställen vid stadion då supportrar tryckte på för att komma fram till säkerhetskontrollerna.

Enligt Frankrikes inrikesminister Gérald Darmanin och Uefa orsakades kaoset av personer som hade ogiltiga biljetter.

– Det var enorma köer, det har jag aldrig sett när jag har kommit till Stade de France under mer än tjugo år, säger en besökare till Le Parisien.

Flera personer klättrade också över staketen runt stadion och rusade mot ingången. Arrangörerna kritiseras för hur oroligheterna hanterades och händelserna lämnar inte bara en bitter eftersmak utan väcker också oro inför rugby-VM i Frankrike nästa år och inte minst sommar-OS 2024 i Paris då Stade de France är huvudarena.

Du kanske också gillar