Hem Sport Kaos vid starten på Vasaloppet

Kaos vid starten på Vasaloppet

förbi admin
0 kommentar

Masskrasch i elitleden vid Vasaloppsstarten
Masskrasch i elitleden vid Vasaloppsstarten

Det blev en stökig start på det 98:e Vasaloppet.

Mängder av åkare ramlade och bröt stavar i vad som beskrivs som totalt kaos.

En av favoriterna på damsidan Ida Palmberg fick sin skida bruten.

Vasaloppet firar i år 100 år och startfältet var fullt med 15 800 åkare.

Då blev det kaos direkt.

– Man har inte grindar i år utan litar till att åkarna startar när startskottet går. Där framme där eliten stod har det hänt mycket olyckor, stavar ligger överallt, aj aj vilken start det blev för en del, säger SVT:s expertkommentator Anders Blomquist.

SVT:s reporter Therese Bosta var på plats vid starten:

– Volontärerna som står vid första kontrollen där man kan få en ny stav säger att det aldrig hänt att stavarna gått åt så fort och många har varit både upprörda och ledsna, säger hon.

Skidan bröts av

En av favoriterna på damsidan, Ida Dahl, rapporterades först ha brutit skidan vid starten. Men det var hennes lagkamrat Ida Palmberg som hade drabbats.

– Det är inte alls ett bra läge för oss, säger Gustaf Korsgren, teamchef för Ramudden där några av favoriterna som Ida Dahl, Lina Korsgren och Ida Palmberg ingår.

– Det här påverkar några av loppets favoriter, det var inte så här det var tänkt att det skulle bli, kommenterar Anders Blomquist.

Dagen förstörd efter tio sekunder

Även finske David Sulkakoski som startade i elitleden fick sin dag förstörd direkt.

– Det var bara en som föll men det var kanske tio stycken åkare som kom ihop sig och det blev som en jättestorklunga och ingen kom upp, säger han till SVT och fortsätter:

– Min ambition var att komma topp 100. Det är tragiskt att det tog slut så fort, det är det här man har laddat för. Det här är mitt första Vasalopp men det blev bara tio sekunder.

Publisert:

Du kanske också gillar