Hem Sport Karsten Warholms drag inför VM – hemliga superskor

Karsten Warholms drag inför VM – hemliga superskor

förbi admin
0 kommentar

Han har tidigare varit skeptisk till skoutvecklingen i friidrott.

Men inför VM har Norges guldhopp Karsten Warholm utvecklat egna hemliga ”superdojjor”.

– Jag är både lite stolt och skäms, säger 26-åringen till NRK.

Tillsammans med sin tränare Leif Olav Alnes har världsrekordinnehavaren på 400 meter häck utvecklat en ny ”supersko” inför VM i Eugene. Detta trots att duon tidigare varit skeptiska till utvecklingen inom friidrotten.

– Med risk för att vara en hycklare så kan vi ha tagit fram de bästa skorna på marknaden. Jag hoppas att de blir invigda på VM, så jag är både lite stolt och skäms, säger Warholm till NRK.

”Har flyttat gränsen ännu längre”

Helst av allt skulle Alnes vilja att löparna sprang barfota, men utvecklingen i friidrott gör att de själva inte bara kan stå och se på. Därför har de nu tagit fram den nya skon, som fortfarande är hemlig och inte kommer visas upp förrän Warholm står på startlinjen på VM.

– Det är en princip som jag alltid har menat ska gälla idrotten, att om någon kan göra det så måste alla kunna göra det. Vårt svar har varit att flytta gränsen ännu längre, säger Warholm.

Skadade sig i säsongsdebuten

I säsongdebuten i marockanska Rabat i början av juni skadade sig 26-åringen i baksida lår. Senare har det rapporterats att han kan missa hela världsmästerskapet. Ännu har Warholm inte lämnat något besked, men om han kommer till start hoppas han få hjälp av skorna.

– Vår sko kommer i ett utförande som ingen annan har, vilket vi kommer få se på VM. Jag hoppas att kunna springa med dem. Det kommer i alla fall kunna hjälpa mig höja nivån ytterligare, om jag får ordning på skadan, säger han.

Du kanske också gillar