Hem Sport Katie Taylor och Amanda Serrano skriver historia i Madison Square Garden

Katie Taylor och Amanda Serrano skriver historia i Madison Square Garden

förbi admin
0 kommentar

Madison Square Garden, som vi känner till arenan i dag, byggdes 1968, men faktum är att arenan på sätt och vis är mycket äldre än så.

Innan den sent 60-tal fanns Madison Square Garden på tre olika platser på Manhattan och första arenan byggdes så tidigt som 1879.

Under sin 142-åriga historia har arenan varit värd för flera legendariska sport- och nöjeshändelser och har på så sätt införskaffat sig smeknamnet ”Världens mest kända arena”.

Men en sak har aldrig tidigare hänt i ”MSG”. Två kvinnliga boxare har aldrig varit huvudnumret under en gala.

Men imorgon blir det ändring på det.

Under lördagen ska nämligen den obesegrade lättviktsmästaren Katie Taylor göra upp mot Amanda Serrano som har vunnit nio titlar i sju olika viktklasser.

– Det kommer bli en historisk fajt. Oavsett manlig eller kvinnlig, sporten har aldrig sett en fajt likt denna tidigare. Folk kommer att prata om mig och Amanda Serrano i många år efter lördag natt, säger Katie Taylor till CNN.

Katie Taylor: ”Hon är såklart väldigt aggressiv”

De två stjärnorna är just nu de bästa kvinnliga boxarna i världen. Taylor har inte förlorat någon av sina 20 fajter, samtidigt som Serrano har 41 segrar (varav 30 på knock), en förlust och en oavgjord.

Under lördagsfajten kommer bland annat Taylors samtliga lättvikts-titlar ligga i potten.

– Vi är två grymma mästare i vår livs form och det kommer bli en otrolig fajt. Rent stilmässigt tror jag vi kommer att passa varandra väldigt bra. Hon är såklart väldigt aggressiv och det är jag med. Så jag tror det kommer bli en rolig fajt. Jag kan inte bärga mig, säger Katie Taylor.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.

Du kanske också gillar