Hem Sport Kellman eller Wallmark blir center bredvid Nylander – Garpenlöv om valet

Kellman eller Wallmark blir center bredvid Nylander – Garpenlöv om valet

förbi admin
0 kommentar

Toronto-forwarden William Nylander fick känna på isen i träningsrinken i Nokia Arena på lördagseftermiddagen efter sin ankomst till Tammerfors. Klockan 19.20 på söndagskvällen gör den 26-årige högerskytten sin första VM-match sedan i VM-kvartsfinalen mot Finland i Kosice för tre år sedan. Tre Kronor möter Norge och på tisdag väntar Lettland i den sista matchen i gruppspelet.

LÄS MERUllmark om VM-debuten – och Pittsburgh-Pettersson hyllar en leksing

Tre Kronors coach Johan Garpenlöv ville på lördagen inte ge besked om vem som blir center bredvid Nylander.

– Vi får in Nylander så vi får känna på det lite grann igen och se hur vi ska göra hur vi ska formera oss. Sedan måste man spela med det och se om det funkar. Det är två matcher vi har för att försöka hitta rätt i ett slutspel och sedan försöka trumma på, säger Garpenlöv.

Vilka ingredienser vill du ha från spelarna som ska vara på isen med honom?

– Nylander är en spelare som kan spela mycket på egen hand och kanske inte är superberoende av att spela med (vissa) personer. Han har varit med tidigare och då har han spelat med (Nicklas) Bäckström och de har funkat bra ihop, säger Garpenlöv och tänker på VM 2017 som slutade med VM-guld.

LÄS MERWilliam Nylander om Tre Kronor och VM: “Revanschsugen efter det som hände”

– Vi har (Lucas) Wallmark och (Joel) Kellman som är lite spelande och bra och smarta centrar. Det kan vara nån tanke, säger Garpenlöv.

Tre Kronor-coachen vill heller inte avslöja vem han funderar på som tredjelänk i en kedja med Nylander och Wallmark/Kellman.

– Det blir något vi får fundera på.

Johan Garpenlöv ser emellerttid inte Dallas-centern Jacob Peterson som ett komplement till William Nylander.

– Nej, inte i det här läget. Det dräller inte av centrar i vårt lag och jag tycker att han visar i de här två matcherna att han håller en väldigt hög nivå i centerspelet, säger Garpenlöv.

Du kanske också gillar