Hem Sport Kelly Holmes kommer ut som gay vid 52 års ålder

Kelly Holmes kommer ut som gay vid 52 års ålder

förbi admin
0 kommentar

Kelly Holmes tog ett olympiskt brons på 800 meter vid OS i Sydney 2000. Fyra år senare vann hon guld på så väl 800 som 1500 meter vid spelen i Aten. 

För sina insatser utnämndes hon till första klassens kommendör av den Brittiska Imperierordern och tituleras nu som Dame Kelly Holmes. 

Bryter tystnaden 

Samtidigt som hon skördat framgångar på löparbanan har hon burit på en hemlighet. I en intervju i med The Mirror i samband med den brittiska pride-månaden väljer den i dag 52-årige Holmes att komma ut som homosexuell. 

– Ibland gråter jag av lättnad. Stunden detta kommer ut blir jag i grund och botten av med rädslan, säger hon och fortsätter:

– Jag behövde göra detta för min egen skull. Det är mitt beslut. Jag är nervös över att säga det, det känns som om jag ska explodera av förväntan.

Hon berättar att hon kom till insikt över sin sexualitet när hon anslöt till armén som 18-åring och kysste en kvinnlig soldat på förläggningen och att hon därefter haft flera relationer med kvinnor. 

Samtidigt har det i långa stunder varit jobbigt att homosexualitet inte varit något det pratats öppet om, varken inom armén eller inom idrotten, och att det lett till att hon i perioder mått väldigt dåligt.

– Det har varit många mörka stunder då jag önskat att jag kunnat skrika ut att jag är homosexuell men jag har inte kunnat, säger hon.

Vidare avslöjar Holmes att hon kom ut för sin familj redan år 1997 och att hon i dag lever tillsammans med en kvinna.

TV: Daniel Ståhls viktiga formbesked 

Du kanske också gillar