Hem Sport KHL-stjärnan Reid Boucher erkänner sexuellt övergrepp

KHL-stjärnan Reid Boucher erkänner sexuellt övergrepp

förbi admin
0 kommentar

Reid Boucher, här i Vancoouver 2018.
Reid Boucher, här i Vancoouver 2018.

KHL-stjärnan och förre NHL-spelaren, Reid Boucher, har erkänt sig skyldig till sexuella övergrepp av en minderårig, uppger Detroit Free Press.

Men 28-åringen slipper fängelse, på grund av Michigans lagstiftning.

Händelsen sträcker sig tillbaka till 2011 när Reid Boucher var 17 år gammal och ingick i det amerikanska landslagets utvecklingsprogram.

Han anklagas för att ha penetrerat en 12-årig flicka – något han ska ha erkänt enligt Detroit Free Press – och riskerade först minst 25 års fängelse.

Men i domstolsförhandlingarna i december ska domarna ha hänvisat till en punkt i delstatslagstiftningen i Michigan, Hyta (Holmes Youthful Trainee Act), vilken finns till för att inte unga gärningsmän ska få sina liv förstörda av ett straff, utan ges en andra chans. Därför slipper Boucher fängelse, och den fällande domen kommer inte heller att synas i hans offentliga register. Att han var minderårig när händelsen ägde rum, och att det tagit så lång tid att anmäla honom, ska ligga till grund för att tillämpa ”Hyta”.

Bodde hos värdfamilj

Enligt Detroit Free Press väntas domen fastställas den 31 januari och brottsoffret, som nu är 23 år gammal, säger till tidningen att hon är upprörd och känner sig ”äcklad”.

Hon berättar att händelsen har påverkat henne till den grad att hon hamnade i ett självskadebeteende med drog- och alkoholmissbruk.

Hon var dotter i den värdfamilj som Boucher bodde hos under tiden i landslagets utvecklingsprogram.

Högaktuell för OS

Detroit Free Press skriver också att USA:s landslag kontaktades vid tiden för det sexuella övergreppet, men allt de gjorde var att placera Boucher i en annan värdfamilj.

Boucher har spelat 133 NHL-matcher för New Jersey Devils, Nashville Predators och Vancouver Canucks. Förra säsongen vann han guld i KHL med Avangard Omsk, innan han – inför pågående säsongen – värvades till Lokomotiv Jaroslavl och blev en av ligans bäst betalda spelare.

Han var högaktuell för spel i OS, men var inte uttagen i den amerikanska truppen som nyligen offentliggjordes.

Publisert:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Du kanske också gillar