Hem Sport Klart att jag har känt av pressen

Klart att jag har känt av pressen

förbi admin
0 kommentar

Linus Omark är stekhet inför finalen med 14 gjorda poäng i slutspelet. Arkivbild.Foto: Pär Bäckström/TT

Flera tappade andan när Luleå hämtade hem Linus Omark från schweiziska Genéve-Servette. Stjärnan hade precis gjort 61 poäng och blivit korad till National Leagues bäste spelare – med det kom pressen.

– Det är klart att jag känt av den, inte lite heller. Förväntningarna var extremt höga på mig men samtidigt hade jag inte skrivit på om jag trodde att jag inte skulle kunna leverera, säger Linus Omark.

En gammal Modokille

Linus Omark, som växte upp i Övertorneå, var nio år gammal när Luleå tog sitt senaste SM-guld 1996. Då hette stjärnorna Stefan “Skuggan” Nilsson och Thomas “Bulan” Berglund.

“Skuggan” är numera General Manager i Luleå och “Bulan” är huvudtränare.

Linus Omark minns guldet, men han jublade inte då.

– Jag var ju Modofantast på den tiden och det tog ett tag innan jag blev “Lulefan”, men visst kommer jag ihåg det, när “Skuggan” och “Bulan” vann det där nere i Frölundaborg.

Klubben spelade sin senaste SM-final 2013 och enligt honom märks det tydligt hur hela staden är exalterad att återigen få husera en SM-final på hemmaplan.

– Hela året har det egentligen varit hockeypuls i staden. De har väntat länge på det här och vi ska inte göra dem besvikna.

Efter fyra raka segrar i semifinalen mot Frölunda står laget och staden enade för att vinna guldet i finalserien mot Färjestad.

– Allt nollställs nu, en final är en final. Man bygger en hel säsong för att vara som bäst nu, det tar musten ur en men vi kommer in med en bra känsla, säger stjärnan.

“Guldet är mitt mission”

TT: Betyder ett guld lite extra med tanke på ditt band till Luleå?

– Jag försöker att inte tänka på det så, jag är 35 år gammal nu och det kan vara sista chansen för mig att vinna något. Nu står jag här med två veckor kvar och har chansen, det gäller att ta den.

Han lämnade Luleå som 22-åring och kom tillbaka för fem matcher säsongen 2013–14. I sin andra återkomst ville Linus Omark göra ett avtryck, med sina 58 poäng i grundserien slog han Linus Klasens tidigare klubbrekord på 57.

Leveransen har inte slutat där, under slutspelet är han poängbäst med 14 poäng på 10 matcher.

– Jag är inte nöjd om vi inte vinner den (pokalen), man kom inte hem för att slå poängrekord. Guldet till stan är mitt mission.

TT: Har du något speciellt att säga till supportrarna?

– Det har varit en rolig resa fram till nu men det är det viktigaste kvar. Vi ska göra allt för att göra er lyckliga, förhoppningsvis står vi där med bucklan i slutändan.

Första finalmatchen spelas i Luleå på lördag.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Du kanske också gillar