Hem Sport Klart: Bordeaux straffas – tvångsnedflyttas till tredjeligan

Klart: Bordeaux straffas – tvångsnedflyttas till tredjeligan

förbi admin
0 kommentar

Det var i januari som Anel Ahmedhodzic, 22, blev utlånad från Malmö FF till Bordeaux. Laget hade en tung vår och det hela slutade med att Bordeaux degraderades till Ligue 2 efter en fiaskoartad säsong.

Nu kommer nästa smäll för klubben.

På tisdagen tog DNCG, franska fotbollens finansiella organ, beslut om att tvångsdegradera Bordeaux ytterligare en division, till franska tredjeligan. Anledningen är att klubben har dragits med ekonomiska problem och inte levt upp till det finansiella regelverket som gäller i Frankrike.

Bordeaux har nu sju dagar på sig att överklaga beslutet, något som klubben meddelar att man kommer göra. 

Anel Ahmedhodzic låneavtal löper ut i slutet av juni men enligt fransk media har Bordeaux velat köpa loss mittbacken. Med anledning av tvångsdegradering ser det dock inte ut att bli någon fortsättning i klubben för Ahmedhodzic, som officiellt blir en Malmö FF-spelare igen 1 juli.

Nyligen uttalade sig MFF-tränaren Milos Milojevic om situationen kring Ahmedhodzic.

– Jag snackade lite med honom innan han åkte med landslaget. Han sa till mig att han skulle ta lite ledigt efter landslagsmatcherna och sedan se efter det, sa Milos Milojevic till Fotbollskanalen.

– Hans önskan är att bli såld och spela utomlands, men jag tror också att han är smart och medveten att om det inte kommer något intressant för honom är det bättre att spela än att vara borta och vänta på något. Jag kan inte hans situation exakt, mer än att vi inte räknar med honom till den 30 juni.  

Anel Ahmedhodzics kontrakt med MFF sträcker sig över säsongen 2024.

Du kanske också gillar