Hem Sport Klart: Här är nya U21-landslaget

Klart: Här är nya U21-landslaget

förbi admin
0 kommentar

Efter EM-missen i somras ska ett nytt U21-landslag formas, med sikte på att kvala in till U21-EM sommar 2025. Spelarna som är uttagningsbara till den nya generation är födda 2002 eller senare.

På måndagen presenterade Blågult den 26-mannatrupp som assisterande U21-förbundskaptenen Andreas Pettersson tillsammans med P20-förbundskaptenen Tomas Turesson har tagit ut. Då stod det klart att flera lovande spelare från allsvenska klubbar får chansen, bland annat Johan Bångsbo (IFK Göteborg) och Yasin Ayari (AIK).

– Det är alltid spännande med uppstarten av ett nytt U21-landslag och att börja bygga laget inför vad som komma skall. Målet med samlingen är att skapa relationer till varandra och utveckla spelet så mycket som möjligt. Men det här är uppstarten av en process med en lång U21-cykel framför sig, där spelarna och laget kommer att utvecklas under tiden, säger Andreas Pettersson till förbundets hemsida.

Förbundet meddelar att FC Köpenhamns supertalang Roony Bardghji missar samlingen.

– Vi har haft en dialog med Köpenhamn och Roony som landade i att han få stannar hemma och återhämtar sig den här gången, säger Claes Eriksson, chef för U21-landslaget.

För U21-landslaget väntar nu två träningslandskamper mot Danmark (17 november) och Azerbajdzjan (20 november). Båda matcherna spelas i Belek, Turkiet. 

– Vi vill ge spelarna internationell erfarenhet och en möjlighet att lära känna och spela för U21-landslaget. Samtidigt som vi tar hand om och värnar spelarnas bästa, inte minst med tanke på att många är i slutet av sina säsonger, säger Andreas Pettersson.

Se hela U21-truppen i faktarutan nedan.

Du kanske också gillar