Hem Sport Klart: ÖSK agerar i krisen

Klart: ÖSK agerar i krisen

förbi admin
0 kommentar

Örebro SK ramlade i fjol ur allsvenskan och har därefter haft det lite rörigt i klubben. ÖSK har inte imponerat i superettan och är nu på nionde plats med 24 poäng efter 20 omgångar. Närke-laget har dessutom fem raka matcher utan seger och tio poäng upp till Brage på tredje plats och 14 poäng upp till Brommapojkarna på andra plats i serien. 

Inför årets säsong kom samtidigt Joel Cedergren in som ny huvudtränare med ett treårskontrakt, men fick sparken efter runt fyra månader, och i stället klev Axel Kjäll in som huvudtränare igen. Kjäll var vid den tidpunkten fotbollschef i föreningen, men har samtidigt tidigare också varit huvudtränare i klubben. 

Tidigare i veckan kunde Fotbollskanalen berätta att klubben överväger att göra förändringar i ledarstaben igen och att assistenten Christian Järdler ligger bra till för att ta över om Kjäll lämnar eller byter roll inom föreningen.  

Nu kommunicerar Örebro om just det. 

ÖSK meddelar att Christian Järdler tar över som ny huvudtränare, medan Kjäll “under den resterande delen av året kommer att arbeta med organisation och planering samt bistå styrelsen i olika frågor”. Anledningen är att “optimera klubbens resurser under hösten i alla delar av verksamheten”. Därefter lämnar Kjäll helt och hållet vid årsskiftet.

– Detta är en lösning som jag själv föreslagit och resonerat med styrelsen om under en tid. Jag känner under rådande omständigheter att det är viktigt för klubbens bästa att göra denna förändring, säger Kjäll i en kommentar på klubbens hemsida. 

Han fortsätter:

– Jag har varit länge i klubben och haft flera olika arbetsuppgifter. Det har varit en ära och en utmaning att hantera alla frågor och jag har gjort allt för ÖSK som verkligen är klubben i mitt hjärta sedan barndomen. Efter en lång tid i klubben har jag bestämt mig för att gå vidare och säsongen 2022 blir min sista i Örebro SK, säger han. 

ÖSK:s ordförande Kent Persson om förändringen:

– Axel har varit helt lojal mot klubben och trots att han fick en ny roll sommaren 2021 accepterade han att åter ta ansvaret för laget i en pressad situation. Hans lojalitet i alla lägen är beundransvärd och han har verkligen gett allt för klubben. Vi behöver Axels ledarskap och kunskaper på kontoret i nuläget. Han har en viktig uppgift i att hantera både planering, organisation och ekonomi inför 2023. Det finns mycket att göra i ett läge då vi inväntar vår nye vd Jonas Lindegren, säger Persson och fortsätter:

– Vi har fullt förtroende för Christian i rollen som huvudansvarig. Han är mycket kompetent och erfaren. Dessutom har han all nödvändig kännedom om nuvarande spelartrupp.

Järdler, som kom in som assisterande tränare tidigare i år, tycker i sin tur att att det ska bli kul att vara huvudtränare i Örebro. 

– Jag har trivts bra i min roll i tränarteamet. När styrelsen ger Axel en ny roll och jag i samband med det fått frågan att ta över huvudansvaret är det självklart att jag accepterar rollen som huvudansvarig tränare. Jag är naturligtvis både redo och motiverad.

Örebro ställs på söndag mot Utsikten borta i superettan. 

Du kanske också gillar