Hem Sport Klart: Swedberg lämnar Bajen – skriver långt kontrakt med Celta Vigo

Klart: Swedberg lämnar Bajen – skriver långt kontrakt med Celta Vigo

förbi admin
0 kommentar

Förra hösten debuterade Williot Swedberg för Hammarby i allsvenskan. Sedan dess har 18-åringens karriär satt fart och han har under våren säkrat en startplats i Bajen. Men när allsvenskan startas upp efter uppehållet kommer han inte finnas med.

Swedberg har skrivit ett femårskontrakt med La Liga-klubben Celta Vigo, och blir klubbens första värvning för sommaren. Det meddelar parterna under torsdagen. Enligt lokaltidningen Faro de Vigo har Celta betalat omkring 50 miljoner kronor i övergångssumma till Bajen. Det innebär att stortalangen blir Hammarbys största försäljning någonsin, vilket Hammarby bekräftar i ett uttalande under fredagen.

Klubbvalet ska i slutet ha stått mellan Celta och belgiska Club Brügge. Swedberg har spenderat delar av sin uppväxt i Spanien och pratar därmed spanska sedan tidigare. 

– Vi har senaste åren jobbat fram en klubbstrategi som vi nu skördar frukterna av. I Williots fall så är alla delar i denna involverad – från akademin, HTFF, A-laget till bra gemensam plan med spelaren, föräldrar och rådgivare. Det är inte ofta man säljer spelare direkt från Allsvenskan till La Liga så jag tycker att alla inblandade under Williots resa ska känna sig stolta, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida.

Swedberg själv tackar för supporten han fått från klubben och dess supportrar,

 Jag vill tacka alla i Hammarby – tränare, spelare, personal och alla som jag har spelat med ända sen jag var liten och som har hjälpt mig på denna resa. Vill även ge ett extra stort tack till fansen, det största med att spela i Bajen är att få ert stöd. En mäktigare känsla är svår att få än när man känner er bära fram en på planen, säger Swedberg till Hammarbys hemsida.

Under den allsvenska vårsäsongen har Swedberg gjort fem mål på tio matcher. I Celta Vigo, som slutade på elfteplats i La Liga i fjol, kommer han nu att få konkurrera med lagkapten Iago Aspas, Nolito, Brais Mendez, Denis Suarez och Franco Cervi. 

Swedberg kommer att ansluta till Celta-tränaren Eduardo Coudets lag när försäsongen drar igång, på träningsanläggningen Cidade Deportiva Afouteza.

Du kanske också gillar