Hem Sport Körde över Sundsvall – efter tre mål på åtta minuter

Körde över Sundsvall – efter tre mål på åtta minuter

förbi admin
0 kommentar

”Giffarna” har haft en tuff start på Allsvenskan 2022 och placerar sig på nedflyttningsplats efter elva spelade matcher med sex inspelade poäng.

Och inte skulle det bli bättre när Djurgården kom på besök.

Sundsvall inledde dock bäst och gjorde 1-0 efter fem spelade minuter, Ronaldo Damus nickade in ledningsmålet. Men bortalaget tryckte på och Hjalmar Ekdal som under juni månad fått landslagsdebutera, stod för kvitteringen i den 14:e matchminuten.

Sundsvall som släppt in mest mål hittills i årets Allsvenska skulle fortsätta att släppa in mål. I den 19:e minuten spelade Hampus Finndell fram Joel Asoro som kom fri med Sundsvalls målvakt Andersson och satt 2-1.

Utbuat av fansen

Bara minuten senare sköt Haris Radetinac snyggt in 3-1. Djurgården var inte nöjda där. I den 38:e minuten sprang sig Victor Edvardsen sig fri på vänsterkanten och hittade bortre krysset till 4-1. När domare Bojan Pandzic blåste för halvtidsvila blev hemmalaget utbuat av de egna fansen.

I den andra halvleken kontrollerade gästerna matchen och halvleken bjöd inte alls på lika många mål. Emmanuel Banda ökade på ledningen till 5-1.

Och i den 86:e minuten reducerade Pontus Engblom till 5–2 som också blev slutresultatet – Sundsvalls nionde förlust i allsvenskan och Djurgårdens första bortaseger i allsvenskan.

Du kanske också gillar