Hem Sport Koulibaly slår tillbaka mot Di Laurentiis Afrika-utspel: “Visa respekt”

Koulibaly slår tillbaka mot Di Laurentiis Afrika-utspel: “Visa respekt”

förbi admin
0 kommentar

Napolis klubbpresident Aurelio Di Laurentiis väckte starka reaktioner under tisdagen genom ett utspel där han hävdade att han inte tänker värva afrikanska spelare längre, såvida de inte skrev på att inte spela afrikanska mästerskapen som ligger mitt i säsong vartannat år.

– Jag sa till dem, prata inte med mig om afrikaner längre. Jag älskar dem, men antingen skriver de under något och bekräftar att de inte reser till afrikanska mästerskapen, eller så är de aldrig tillgängliga mellan den turneringen och VM-kvalet, sa Di Laurentiis vid ett livestreamat event enligt Football-Italia och avslutade:

– Vi är idioter som betalar dem löner bara för att skicka de runt om i världen för att spela för andra.

En som detta väckt reaktioner hos är den tidigare Napoli-stjärnan Kalidou Koulibaly, som nyligen lämnade för spel i Chelsea och till vardags representerar den regerande mästaren i afrikanska mästerskapen, Senegal.

– Vi måste respektera landslag. Du kan inte prata om afrikanska landslag på det här sättet, tycker jag. Du måste visa samma respekt för de afrikanska landslagen som du visar andra landslag. Som senegalesisk landslagskapten tycker jag inte att detta är ett bra sätt att prata om landslaget, men jag respekterar vad han tänker. Om han tror att laget kan spela utan afrikanska spelare är det upp till honom, säger Koulibaly enligt The Athletic.

Vidare påpekar Koulibaly att Di Laurentiis uttalande inte representerar vad andra i klubben och staden tycker i frågan.

– Jag tror inte att andra i klubben är av samma uppfattning som honom. Jag känner alla där borta, jag känner supportrarna och supportrarna tänker inte på det här sättet. Det är upp till honom, men det är ingen åsikt som staden eller samhället i Neapel har, för de är väldigt respektfulla. Detta är vad han tycker, inte vad Neapel tycker.

Koulibaly spelade 316 matcher i Napoli-tröjan, och noterades för 14 mål och åtta assist.

Du kanske också gillar