Hem Sport Kristian Karlsson redo för bordtennis-VM efter skräckskadan

Kristian Karlsson redo för bordtennis-VM efter skräckskadan

förbi admin
0 kommentar

Kristian Karlsson tvingades bryta EM-semifinalen mot slovenen Darko Jorgic i augusti. Karlsson slog handen blodig och fick tårögd kasta in handduken.

Tre veckor har gått sedan dess och även fast han är på god väg är 31-åringen, som är regerande världs- och Europamästare i dubbel med Mattias Falck, ännu inte helt återställd.

Karlsson har fått en ärrbildning över handen som gör att det inte känns som det brukar.

– Det är inte själva ärret som är problemet utan köttet där inne som inte riktigt har läkt än. Så förstod jag det på läkaren. Det kommer vara lite annorlunda med det här ärret. Racketen kommer att kännas annorlunda nu i början, men det kommer man att vänja sig vid, säger Karlsson.

Efter skadan har Karlsson tränat två pass och han säger att läkeprocessen går enligt plan. Till stor del har han kunnat spela sitt spel som vanligt, men det är framför allt en detalj som nu i början inte har varit som vanligt.

– Det enda jag inte kan göra riktigt är att serva. Då lägger jag det mot ärret. Så det har varit lite serveträning, säger han.

Men till lag-VM i Chengdu som inleds den 30 september ska det inte vara några problem.

– Det ska ha läkt till dess. Det är förhoppningen och det är jag övertygad om, säger han.Foto: Jürgen Kessler/TT

Vad kan man förvänta sig av er på VM?

– De senaste mästerskapen har vi nästan alltid tagit medalj, förutom på OS då. Vi siktar på att förfina vår bronsmedalj från förra lag-VM (2018).

Förutom Karlsson består den svenska herrtruppen av Jon Persson, Anton Källberg, Truls Möregårdh och Mattias Falck. Karlsson tror att det kommer att bli ”skitbra”.

– Vi håller hög klass och har en bred trupp, säger han.

En annan som har siktet inställt på medalj är herrarnas förbundskapten Jörgen Persson.

– Så som spelarna har spelat den sista tiden är det klart att medalj är målsättningen. Nu har det ju inte varit lag-VM sedan vi tog medalj sist, 2018 i Halmstad, så det tycker jag är realistiskt, säger han.

Någon särskild valör?

– Det där är alltid lurigt. Att säga guld är väl tufft när Kina inte har fått stryk sedan vi slog dem för 22 år sedan. Att göra det på deras hemmaplan vore bragdartat.

Den svenska damtruppen består av Linda Bergström, rankad 47:a i världen, Stina Källberg (61), Filippa Bergand (203), Matilda Hansson (278) och reserven Rebecca Muskantor (255).

– Jag tror att nästan alla spelare, med något enstaka undantag, känner att man har lite mer att ge än vad vi lyckades få ut på EM. Jag tror att de kommer revanschsugna till VM, säger damernas förbundskapten Tobias Bergman.

Du kanske också gillar