Hem Sport Kritik efter Växjös avgörande mot Leksand

Kritik efter Växjös avgörande mot Leksand

förbi admin
0 kommentar

Leksand, som inför den här matchen hade vunnit sju av åtta hemmamatcher, började bäst och dominerade klart den första perioden. En fullsatt hemmaarena jublade rejält när Kalle Östman gjorde 1–0 för Leksand efter 14.53.

Målskytten var också märkbart nöjd när han kommenterade första perioden i C More:

– Vi är bra intensiva, vi ligger på dem mycket. Då vinner vi pucken och skapar anfall.

I andra perioden kom Växjö tillbaka och gick från underläge till ledning med 3–1.

Hardy Häman Aktell kvitterade efter 5.41 och under periodens sista 85 sekunder gjorde Växjö två mål.

Lukas Bengtsson bombade in 2–1 i powerplay och 33 sekunder senare kom det omdiskuterade 3–1 målet som signerades Kalle Kossila.

Ett mål som Leksand ville ha bortdömt eftersom de ansåg att målvakten Mantas Armalis, i ett förstaskede, blev störd av Martin Lundberg. Något som domarna släppte och gjorde det möjligt för Kossila att göra mål i nästa situation.

Leksandsbacken Olle Alsing var besviken i C More:

– Det är en solklar kontakt i målgården. Han skulle blåsa av direkt i så fall och ta en interference. Jag antar att det blir svårt för honom att döma bort det i efterhand. Det skulle ha kommit en signal tidigare.

Växjös Lukas Bengtsson var delvis inne på samma linje:

– I förstaläget är ”Marre” (Martin Lundberg) i målområdet. Men eftersom domarna inte blåste där… ”Marre” går ut sedan och stör inte Mantas i andraläget. Det är vad jag ser. Ska de blåsa ska de göra det i förstaläget, säger han.

I tredje perioden blev det dramatik när Oskar Lang reducerade efter 10.10 och Leksand gick hårt för en kvittering.

Men det blev förlust för Dalalaget, som ändå kan hoppas på en spännande forwardsförstärkning.

Max Veronneau, som i fjol gjorde 34 mål i för Leksand, har inte lyckats bra i sitt försök att ta en plats i NHL-laget San José Sharks. Nu har han till och med svårt att platsa i farmarlaget San José Barracuda.

Thomas Johansson är beredd att välkomna Max Veronneau om han vill tillbaka.

– Han vet vad vi står och vad vi tycker. Jag är övertygad att om det blir aktuellt så ringer Max och säger att nu är jag färdig och vill tillbaka, säger Johansson till TT.

Du kanske också gillar