Hem Sport Kritiken efter matchstraffet: ”Måste skydda oss” | SHL

Kritiken efter matchstraffet: ”Måste skydda oss” | SHL

förbi admin
0 kommentar

Frölunda inledde SHL-premiären i ett högt tempo och Timrå tvingades ta tre utvisningar i tät följd i första perioden. Hemmalaget skapade ett par heta chanser på sina numerära överlägen, men pucken ville inte in.

När Timrå sedan fick sitt första powerplay kom 0–1 omgående. Backen Elmeri Eronen sköt från backplats och pucken letade sig förbi en skymd Lasse Johansson i Frölundas mål efter knappt 14 minuters spel.

Frölunda drog därefter igång sin jakt på en kvittering och efter 18.40 kom utdelningen. Anders Grönlunds backskott letade sig in i krysset bakom en skymd Jacob Johansson.

Att Timrå drog på sig fyra utvisningar i förstaperioden var så klart inget huvudtränaren Anders Karlsson uppskattade.

– Vi har ett skickligt lag och vi vet att vi kan skapa offensivt, men vi behöver få spela fem mot fem. Så fort vi började få grepp om dem fick vi utvisning. Vi sliter hårt på några spelare, säger han i C More i pausintervjun.

Anders Grönlund (till vänster) jublar med lagkamraterna efter Frölundas 1–1-mål i slutet av första perioden.

Foto: ADAM IHSE / TT NYHETSBYRÅN

Matchstraff för Timrå

Men andra perioden var bara 54 sekunder gammal när Timrå åkte på nästa utvisning, vilket bör ha fått Anders Karlsson att se rött i bortalagets bås.

Gästerna redde förvisso ut det numerära underläget, men precis när laget blev fulltaligt gjorde Frölunda 2–1. Målskytt: Jere Innala, den finske poängkungen som Frölunda hämtat från HIFK inför säsongen, fick en märklig träff på pucken och skottet ställde Timrås målvakt.

Med en minut kvar av andra perioden drabbades Timrå av ett matchstraff. Erik Walli Walterholm tacklade Frölundas Petteri Lindbohm i ryggen, ungefär en meter från sargen. Efter en kortare diskussion kom domarna fram till att Timråforwarden fick lämna matchen – till medelpadingarnas stora förvåning.

Uppförsbacken blev därmed ännu brantare för Timrå som redan hade spelat mycket boxplay och nu fick ytterligare fem minuter i den spelformen.

– Det är väl det enda vi har gjort den här matchen, så det är väl bara att fortsätta. Det verkar vara den vägen som gäller i dag, säger Timrås Anton Lander i C More.

Erik Walli Walterholm fick matchstraff.

Foto: ADAM IHSE / TT NYHETSBYRÅN

”Jättetufft med matchstraff”

Matchstraffet blev omdiskuterat.

– Det är jättetufft med ett matchstraff. Något, absolut, men inte matchstraff. Han (Lindbohm) ser att han (Walli Walterholm) kommer. Vi måste skydda oss, vi kan inte ställa oss raka med knäna och ta emot tacklingar på det sättet, säger C More-experten Petter Rönnqvist.

Timrå stod emot Frölundas fem minuter långa powerplay i början av tredje perioden och sedan var det Frölundaforwarden Mats Rosseli Olsens tur att dra på sig en tvåminutersutvisning.

I det efterföljande numerära överläget kvitterade Timrå genom Emil Pettersson, en av många hemvändare i laget i år.

2–2 stod sig tredje perioden och några mål blev det heller inte i den fem minuter långa förlängningen.

Straffar avgjorde SHL-premiären i Scandinavium och där drog Timrå det längsta strået efter att Jonathan Dahlén och Emil Pettersson gjort mål på sina och Jacob Johansson räddat Jere Innalas sista straff.

Du kanske också gillar