Hem Sport Krossar sitt eget världsrekord – i maraton

Krossar sitt eget världsrekord – i maraton

förbi admin
0 kommentar

Eliud Kipchoge har gjort det igen.

På Berlin maraton slog 37-åringen sitt eget världsrekord med 30 sekunder. Det nya världsrekordet lyder 2,01.09.

”Ännu en legendarisk prestation från den bästa maratonlöparen världen någonsin skådat”, skriver löparjournalisten Jonathan Gault på Twitter.

På Berlin maraton för fyra år sedan var Eliud Kipchoge först någonsin med att springa under två timmar och två minuter. Redan efter den första halvan på årets upplaga av Berlin maraton såg man att kenyanen var i världsrekordform. Den första halvan avverkade han på 59 minuter och 51 sekunder vilket är den snabbaste halvan på ett maraton genom tiderna med god marginal.

Nära drömgränsen

Två timmar har länge varit en helig siffra i löparvärlden. Ingen människa har någonsin sprungit ett maraton under det, förutom Kipchoge själv i ett lopp som av flera skäl inte räknas som ett officiellt tävlingsresultat. Men med den här starten såg drömgränsen för första gången ut att vara möjlig. Men det monstertempo Kipchoge satte på första halvan kunde han inte riktigt under den andra som han sprang på 61 minuter och 18 sekunder. Sluttiden 2,01.09 är 30 sekunder bättre än kenyanens tidigare världsrekord.

Du kanske också gillar