Hem Sport Kulusevski om samtalet med Conte: “Ingen förklaring”

Kulusevski om samtalet med Conte: “Ingen förklaring”

förbi admin
0 kommentar

Efter att Antonio Conte, tränare i Tottenham, hade petat Dejan Kulusevski i tre raka matcher bröt italienaren en av sina principer. Han gav nämligen svensken en förklaring till varför han inte startade.

– Att peta “Deki” (Kulusevski) i tre raka matcher var, helt ärligt, tufft för mig. Jag gillar inte att ge förklaringar till mina spelare eftersom jag i sådana fall skulle få prata med alla efter varje match. Jag anser att det viktigaste är att ha respekt för min roll, sa Conte enligt Football London.

Så var det inte riktigt, tycker Kulusevski själv. Han fick inte svar på varför han var utanför elvan. Men det var inte heller något ytterforwarden själv krävde.

– Han gav ingen förklaring. Det var mer att han ville prata och höra hur jag mådde. Själv kände jag inte att jag behövde fråga varför jag inte spelade för jag kände att jag spelar på en riktigt hög nivå just nu. Det var mer att vi pratade och skojade lite grand, säger Kulusevski till Fotbollskanalen.

Ni skojade lite grand?

– Ja. Jag gillar honom väldigt mycket som person och ser upp till honom väldigt mycket. Jag är väldigt tacksam över att ha honom.

Du var petad. Hur upplevde du det?

– Jag kände mig riktigt, riktigt bra och riktigt stark. Jag har spelat den bästa fotbollen i hela mitt liv under de här månaderna. Jag kände mig lugn, för jag visste att jag förändrade matcherna. Det var inget jag var stressad över.

Hur ser du på din roll i Tottenham?

– Riktigt bra. Jag är väldigt glad över min roll och hur laget utvecklas. Jag är väldigt hoppfull inför framtiden.  

I landslaget spelar Kulusevski som en av två centrala forwards. I sitt klubblag håller han oftast till på en ytterforwardsposition. Svensken trivs i båda roller och vill inte utmana Harry Kane om spjutspetsrollen i Spurs.

– När man spelar i olika lag spelar man olika spelsystem och olika spelare. Det går aldrig att kopiera någonting. Här i landslaget känns det bäst när jag får spela centralt och ha mycket boll.

Ni ligger i toppen av tabellen. Kan ni gå hela vägen?

– Det är en lång säsong. Det viktiga är att ha fötterna på marken och spela varje match som om det vore den sista, avslutar Kulusevski.

Du kanske också gillar