Hem Sport Kuppen: Lag Hasselborg värvar Skottlands OS-guldtränare

Kuppen: Lag Hasselborg värvar Skottlands OS-guldtränare

förbi admin
0 kommentar

Anna Hasselborgs lag är ett av de mest meriterade curlinglagen i sportens historia. Med VM-silver, EM- och OS-guld på meritlistan har de vunnit nästan allt som går att vinna.

Men än är man inte färdiga. Laget satsar vidare mot OS i Milano om fyra år och gör så med en ny tränare. Kanadensaren Wayne Middaugh ersätts av svenske Kristian Lindström.

Lindström kommer närmast från ett tränaruppdrag i Skottland med vilka han vann OS-guld i Peking tidigare i år.

Lag Hasselborg, med Sara McManus, Johanna Heldin, Anna Hasselborg, Sofia Mabergs och Agnes Knochenhauer, var glada över sitt OS-brons, men i Milano vill de ha guld igen.

Foto: Maxim Thoré/Bildbyrån

Lag Hasselborg, som består av Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs och Johanna Heldin, är nöjda med förändringen.

”Vi är taggade på att få hem Kristian till Sverige. Det känns som en fantastisk möjlighet för oss att få arbeta med en tränare på hemmaplan i Sverige. Kristian har samlat på sig mängder av erfarenhet och stor framgång under sina år som ledare för Skottland. Vi vet att han kommer att bidra mycket för att förbereda oss inför säsongens stora tävlingar”, säger Anna Hasselborg i ett pressmeddelande.

Som aktiv har Kristian Lindström varit med och vunnit både EM och VM med lag Edin på herrsidan.

Lindström är förlovad med Johanna Heldin, så nu väntar en återförening efter att de stått på olika sidor i OS-semifinalen.

Läs mer: Svenskens hinder på vägen till OS-guldet: Egna fästmön

Du kanske också gillar